Det grinar emot för VIBK – ny jobbig förlust

Vimmerbys supertekniker Mattias Zeilon gjorde ett mål som hemmafansen sent kommer att glömma. Det var kort och gott, helt fantastiskt. Men... det hjälpte föga ändå. "Det känns otroligt tungt just nu", säger tremålsskytten efter den jobbiga förlusten mot Bergs IK.

Bergs IK fick jubla över tre poäng till slut.

Innebandy2022-02-11 23:26

Ett sargat VIBK stod för en stark insats, totalt sett.

När röken skingrats efter 60 minuter tvingades ändå de svartvita spelarna konstatera en sak: 7–9 i baken och en ny förlust.

Det var kallt, skoningslöst och ett klart faktum.

– Det är tråkigt, säger Mattias Zeilon och suckar när vi pratas vid en stund efter matchens slut.

Reaktionen är förståelig. De flesta av de 216 åskådarna ansåg nog precis som Zeilon att ett Vimmerby i stort poängbehov var värt mer än så. Mycket mer än så.

– Jag tycker vi har ett bra flow, ändå förlorar vi. Det är typiskt när vi ligger till som vi gör i tabellen.

undefined
Mattias Zeilon och Michael Elmér deppar efter förlusten.

Att han själv gjorde tre mål, där kvitteringen till 5–5 i den sista akten var ett riktigt drömmål, var nog en klen tröst i sammanhanget.

Vi håller oss kvar där, ändå.

Har du någonsin gjort ett snyggare mål i din karriär?

– Eh..., nej. Jag tror inte faktiskt inte det, säger han och vi skymtar ett litet halvt leende, mitt i bedrövelsen efter förlusten.

Med sin enorma klubbteknik lurade han fullständigt bort Bergsspelarna och avslutade snyggt. Där och då trodde nog de flesta på läktaren att VIBK skulle ro hem alla tre poängen. Så var känslan. Glädjen grumlades omgående, då gästerna replikerade med ett mål fram till 5–6, blott 18 sekunder senare.

Några minuter senare kvitterade John Pettersson till 6–6 och helt vidöppet igen. 6–6 blev till 6–8, innan Mattias Zeilon stänkte dit sitt tredje och Vimmerbys sjunde mål. I slutminuterna satsade VIBK på att ta ut målvakten och spela med sex utespelare. Det hjälpte inte. Sex sekunder före slutet punkterade Sebastian Hagberg matchen definitivt.

Ridå ner.

Mot Nyköping i tisdags var VIBK nära alla tre poäng. Det blev en enda. Mot Bergs IK under fredagskvällen var det samma visa. Då blev VIBK helt lottlösa.

– Tungt förstås. Vi kunde lika gärna fått med oss sex poäng i de här två matcherna, menar Zeilon.

VIBK-tränaren Michael Elmér sa bland annat så här efteråt:

– Sett till att vi möter ett lag som eventuellt kommer att kvala till Allsvenskan så kan vi någonstans kvittera ut ett godkänt betyg. Jag tycker att vi förtjänar poäng, men så här är idrotten ibland. Det finns ändå mycket positivt att ta med sig från den här matchen.

VIBK-Bergs: 7-9

Första perioden: 1–0 05.14) Emil Johansson, 1–1 (6.08) Självmål, 1–2 (11.11) Ludwig Gabrielsson.

Andra perioden: 1–3 (25.32) Petter Alm, 1–4 (27.53) Linus Linder, 2–4 (28.49) Jonatan Green (Victor Wall), 3–4 (31.01) Mattias Zeilon (Ricky Gustafsson), 3–5 (39.41) Linus Linder.

Tredje perioden: 4–5 (42.42) Emil Johansson (Mattias Zeilon), 5–5 (44.12) Mattias Zeilon, 5–6 (44.30) Ludwig Gabrielsson, 6–6 (47.15) John Pettersson (Emil Johansson), 6–7 (51.57) Sebastian Gustafsson, 6–8 (52.00) Sebastian Hagman, 7–8 (53.21) Mattias Zeilon, 7–9 (59.54) Sebastian Hagberg.