Styrkebesked i premiären – utklassade toppkonkurrent

Snacket på förhand var att Ingelstad på bortaplan kunde bli en tuff nöt att knäcka. Det blev tvärtom. Vimmerby IBK flög fram till en övertygande 12–4 vinst. "Det var vår match från början. En riktigt stark kollektiv insats", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Jonatan Green hade två mål och tre assist och Elias Travtjenko stod för tre mål när VIBK vann med övertygande 12-4 i premiären borta mot Ingelstad.

Jonatan Green hade två mål och tre assist och Elias Travtjenko stod för tre mål när VIBK vann med övertygande 12-4 i premiären borta mot Ingelstad.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-09-29 22:24

Alexander Pettersson var inne på att Ingelstad kunde bli en av de tuffaste konkurrenterna i serien på förhand. Ändå var han inte helt överraskad efter storsegern i premiären.

– När vi lever upp till vår fulla potential är vi så här bra. Sedan spelade Ingelstad som de brukar och vår matchplan funkade perfekt mot dem, sa han.

VIBK ledde med 3–1 efter första perioden, som ändå inte var helt prickfri.

– Den var vår sämsta, även om den inte var dålig. Med lite bättre utdelning kunde vi gjort två mål till. Samtidigt hade Ingelstad ett par ramträffar och Jesper Ahnfeldt i målet fick göra ett par bra räddningar.

I andra gick VIBK ifrån till 6–1 tidigt. Då tog hemmalaget timeout och bytte målvakt.

– Vi var beredda på en anstormning då och spelade smart i det läget.

I tredje blev det inget snack om saken. VIBK drog ifrån till 12–4 till slut. Totalt noterades tolv spelare för poäng.

– Det är en väldigt stark kollektiv insats. Ska jag lyfta fram en spelare så är det Jesper Ahnfeldt. Sedan är det starkt av William Björngard att göra tre mål som back.

Poäng VIBK: Jonatan Green 2+3, William Björngard 3+1, Elias Travtjenko, John Pettersson 1+2, Adrian Brorsson 1+0. Thim Isaksson 1+0, Elliot Kronstrand 1+0, Jesper Ahnfeldt 0+1, Karl Hjelmland 0+1, Hampus Carlsson 0+1, Adam Olofsson 0+1, Hugo Samuelsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!