Zeilon spelar för att underhålla publiken

Många pratar om att "gå ut och ha kul" när man ska utöva någon idrott. En som verkligen verkar ta det på allvar är Vimmerby IBK:s tekniker Mattias Zeilon, som inte dras för att bjuda publiken på det lilla extra. "Det ska vara kul att titta på innebandy", säger han.

Mattias Zeilon är Vimmerby IBK:s trollkarl och bjuder gärna på delikatesser då och då.

Mattias Zeilon är Vimmerby IBK:s trollkarl och bjuder gärna på delikatesser då och då.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-02-13 12:00

Vimmerby IBK stormar mot division ett och de flesta tycker nog att det är väldigt roligt att kolla på när laget spelar. Men allra roligast att kolla på är kanske lagets lirare, Mattias Zeilon. Den tekniske och påhittige forwarden har bjudit publiken på häpnadsväckande dragningar, passningar och mål. På sina 15 spelade matcher har han också bidragit med 21 poäng.
– Ska jag vara ärlig så är det här nog min bästa säsong någonsin i division två. Det är otroligt skoj att spela i Vimmerby IBK nu, säger Mattias Zeilon.

Men det är inte bara det offensiva spelet han bidrar i. Den här säsongen har han utvecklats till en mycket bra defensiv spelare också. 
– Jag anser mig själv vara en poängspelare men jag tycker nästan att det är roligare att göra bra ifrån sig i försvaret nu än att göra mål. Det är något jag verkligen utvecklat, säger Zeilon.

Hela VIBK som lag har också tagit stora kliv när det kommer till försvarsspelet. Man har släppt in minst mål (64) i serien, samtidigt som man gjort flest mål framåt.
– Sedan "Micke" (Michael Elmér, huvudtränare i VIBK) kom in så har det blivit mycket tydligare hur vi ska spela, både offensivt och defensivt. Han har även satt en vinnarkultur i laget och ibland är det inte så viktigt hur det ser ut så planen, bara vi vinner, menar Zeilon.

Oavsett hur det ser ut på planen kan man dock få en boost av att se Mattias Zeilon spela innebandy. När som helst kan det komma en överraskande dragning där bollen är som klistrad vid klubbans blad innan den skickas iväg till en medspelare eller i mål.
– Jag står liksom inte hemma och tränar på det utan det har bara kommit naturligt. Jag gillar att utmana min motståndaren. Det ska vara kul att titta på innebandy. 

Zeilon bildar en stark trio där uppe i sin femma tillsammans med unge John Pettersson och rutinerade Jonas Elofsson, som kom in i laget mitt under säsongen.
– Jonas har gett oss en trygghet och han bidrar med sin erfarenhet och påpekar när vi gör fel, vilket hjälper oss.

Inför fredagens hemmamatch mot KFUM Jönköping ligger VIBK på andraplats, en poäng bakom serieledande CL98IC och sex poäng framför trean Ingelstad.
– Vi tar en match i taget och varje match är väldigt viktig nu, säger Zeilon.

Vimmerby IBK har gjort en stark säsong och är på väg mot division ett.
Vimmerby IBK har gjort en stark säsong och är på väg mot division ett.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!