150 000 anledningar att fira för VH: "Ro det i hamn"

Ett rop på hjälp. Då svarade företagen med att sträcka ut en hjälpande hand. Det har lett till att VH kommer få minst 150 000 kronor rätt in i klubbkassan. "Vi ska bara ro det här i hamn", säger Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell som är en av initiativtagarna.

Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell berättar att 40 företag bidragit till att stärka VH:s ekonomi.

Martina Andersson på Vimmerby Stadshotell berättar att 40 företag bidragit till att stärka VH:s ekonomi.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-03-14 16:52

Som vi rapporterade om för några dagar sedan har flera företag kopplat till Vimmerby Hockey tagit ett initiativ i syfte att stärka VH:s ekonomiska resurser. Föreningen har uttalat sig om att cirka en halv miljon kronor måste in kommande månader för att uppnå kravet om eget kapital som finns i Hockeyettan. 

I samband med kommande helgs hemmamatcher mot Troja-Ljungby finns det möjlighet för företag att kliva in med 2 x 1993 kronor. Pengar som går direkt in i VH:s klubbkassa. 

Martina Andersson är hotell- och verksamhetschef på Vimmerby Stadshotell, som är en av initiativtagarna. Hon ger oss en uppdatering kring satsningen. 

– I dagsläget är vi uppe i cirka 40 företag. Det är mer än 150 000 som går direkt till föreningen innan matcherna ens spelats. Det känns jättekul att kunna lämna över det, och jag hoppas det blir man ur huse i helgen. Supportrarna kommer kunna stötta lika mycket med entrépengen, köpa korv i pausen och så vidare, säger Martina Andersson och fortsätter:

– Vi ska få en uppdatering här snart med biljetterna. Det var 500 sålda till lördag redan innan motståndet var klart, och det lär bli slutsålt. Det bubblar i stan och det är väldigt kul att kunna bidra.

Martina berättar att det ännu inte är för sent att hoppa på insamlingen som företagare. 

– Absolut inte, man är fortfarande välkommen att haka på.

Hur ser du annars på den ekonomiska sitsen som föreningen hamnat i?

– Otroligt tråkigt. Men utifrån vad de presenterade för oss förra fredagen tror jag verkligen att om vi bara går ihop och kraftsamlar så kommer det inte hända igen. Inte med tanke på organisationen och vad de vill göra framåt. Jag är inte orolig. 

För Martina Andersson finns inget annat än att föreningen tillsammans med stöttning från näringslivet ska klara av den stora utmaningen.

– Det vore förödande om VH åker ned till division 2. Inte bara för att det är roligt att se bra ishockey, utan för att VH är ett starkt varumärke. Vi är duktiga och föreningen är en språngbräda för spelare ut till SHL och Allsvenskan. Jag upplever också att många som varit här fortfarande värnar om föreningen. 

– Så som jag upplever det ska vi bara ro detta i hamn och sen får föreningen lite andrum att jobba med. Det kommer inte vara en återupprepande grej som kommer varje år. 

Och till det sportsliga, hur tror du att det slutar?

– Jag tror att det börjar med två raka segrar i hemmamatcherna. Det kommer inte vara med massa mål. Det kan bli med uddamålet på ordinarie tid, på straffar eller förlängning. Men det kommer trilla över till VH:s favör i slutändan. Sen kanske det blir en förlust i första bortamötet, men sen avgör de. 3–1 i matcher till VH tippar jag på.

– Det är deras chans i år. Det har inte handlat om tur överhuvudtaget. Laget har levererat på en annan nivå den här säsongen. När man pratar med folk är känslan lite som under pandemiåret, när de fick vända hem med bussen. 

Om det blir en sportslig succé återstår att se. Vad som däremot är säkert är att VH kommer kunna få välbehövliga intäkter, som i slutändan faktiskt kan vara avgörande för att rädda klubben från nedflyttning.      

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!