17-åriga succébacken straffade Modo

Damkronornas succéback Mira Jungåker, 17 år, såg till att HV71 fick revansch för premiärförlusten mot Luleå i SDHL. Jungåker avgjorde med en iskall straff när HV71 vände tvåmålsunderläge mot Modo och vann med 4–3 efter straffar.

Mira Jungåker. Arkivbild.

Mira Jungåker. Arkivbild.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TT

Ishockey2022-09-17 15:40

Junioren blev enda målskytt i straffläggningen och sköt iskallt mellan benskydden på Modomålvakten Lauren Bench.

Det var hennes andra poäng i matchen då hon också spelade fram 15-åriga backkollegan Jenna Raunio till kvitteringen i den tredje perioden.

Mira Jungåker gjorde succé i sin VM-debut med Damkronorna i Danmark för några veckor sedan och noterades för fem poäng (1+4) på sex matcher.

HV71 föll i premiären i fredags kväll mot regerande mästarlaget Luleå med 1–3 medan Modo kom från en enkel 6–0-seger över Göteborg.

Luleå mötte i sin tur Göteborg på bortaplan under lördagseftermiddagen. Då blev det en planenlig seger för det regerande mästarlaget.

Luleå, som saknade viktiga backpjäsen Johanna Fällman på grund av ett armbrott, vann klart med 5–0. För backveteranen Jenni Hiirikoski blev det en assist vilket gör att hon nu är endast ett poäng från att nå 300 SDHL-poäng i karriären.

I Östergötland besegrade Linköping AIK med 2–1. Därmed har Linköping full pott efter två matcher då man besegrade SDE med 3–2 i fredags. AIK har i sin tur inlett med två raka förluster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!