3–0 i genrepet: "Tecken på att vi gör något rätt"

Vimmerby Hockey spelade sin sista träningsmatch hemma mot Skövde på fredagen. Det blev en klar 3–0-seger, men tränaren Hampus Sylvegård var ändå inte helt tillfreds. "Det var lite väl hafsigt spel, men Scott Hector storspelade i målet och räddade oss ikväll", sa han.

Oscar Lindgren var het mot Skövde och gjorde två mål för VH.

Oscar Lindgren var het mot Skövde och gjorde två mål för VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-22 21:54

VH har studsat tillbaka rejält efter att ha inlett med fyra raka förluster på försäsongen. Efter 2–0 borta mot Tranås i onsdags blev det en stabil 3–0-vinst hemma mot Skövde på fredagskvällen.

– Två raka segrar med hållna nollor är ett tecken på att vi gör något rätt i alla fall. Mot Skövde var spelet lite väl hafsigt från båda håll. Vi bjöd dem på många lägen, men tack vare att Scott Hector storspelade i målet så löste det sig.

Mot Skövde, som för övrigt leds av förre VH-tränaren Staffan Lundh, vann Vimmerby varje period med 1–0. Dessutom var det backar som svarade för samtliga mål.

Oscar Lindgren har visat sig vara en vass målskytt tidigare och den här kvällen slog han till två gånger om. William Alftberg stod för det tredje.

– Det var två ganska snarlika mål. Jag kom lite släpande och gled in i position och klippte till på bra passningar. Det var skönt att få göra lite mål.

Känner du att både du och laget är på rätt väg inför seriepremiären?

– Absolut. Vi har mycket att leva upp till efter den fina avslutningen på förra säsongen. Vi har tre tuffa matcher direkt i serien och det gäller att vi spelar på topp och får en bra start.

Oscar Lindgren fick plus för sin insats tillsammans med Carl Sjöberg, Martin Pärna och Adam Pettersson. Isens gigant var ändå Scott Hector i målet.

Vimmerby har seriepremiär hemma mot Kristianstad på fredag.

Scott Hector gjorde en bra match i mål.
Scott Hector gjorde en bra match i mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!