5-2-seger för VH

Vimmerby Hockey tog en viktig seger i den första kvalmatchen till division 1. På bortaplan besegrade man Skara med 5-2. - Det satt hårt inne, men vi är det bättre laget och är nöjda med segern, säger VH:s assisterande tränare Niklas Oskarsson.

Förstafemman låg bakom fyra av VH:s fem mål mot Skara. Emil Georgsson gjorde två, Christian Widéen ett och Joachim Hedblad ett.

Ishockey2011-02-18 07:17

Vimmerby gjorde en bra förstaperiod borta mot Skara i den första kvalmatchen till division 1. VH förde matchen och spelet, men perioden slutade mållös och VH fick vänta till fem minuter in på den andra perioden innan nollan spräcktes. Emil Georgsson satte 0-1 och tio minuter senare kom också 0-2 till Vimmerby, genom Christian Widéen.
- Vi gör en bra första period och för spelet, men kommer inte ända fram till mål och skapar få målchanser. Till slut kommer utdelningen och då började det känns klart, säger Niklas Oskarsson.
Men, Skara jobbade sig in i matchen allt mer och innan perioden var över hade man hunnit med att kvittera. VH tappade puck två gånger om blålinjen och Skara var effektiva och gjorde två mål på tre minuter fram till pausresultatet 2-2.
- Vi strulade till det lite, släppte in två mål och plötsligt var vi tillbaka på ruta ett. Det kändes bra ändå inför tredje, för det var vi som kontrollerade matchen.

Inget snack om saken
Det var aldrig något snack om saken i den tredje perioden, även om Skara skapade en del lägen som räddades av Marcus Jonsson. VH var det bättre laget och kunde till slut vinna rättvist med 2-5. Malcolm Gwilliam gjorde 2-3 i upptakten på den tredje och i slutet avgjorde man definitivt, med mål genom Joachim Hedblad och Emil Georgsson.