5 frågor till Vimmerby Hockeys nya forward

Tim Lindfors är J20-målkungen som fått chansen att debutera i SHL med Malmö Redhawks. Den resterande delen av säsongen ska han däremot spendera i Vimmerby Hockey. Vimmerby Tidning har ställt fem frågor till 19-åringen, som gör sitt första VH-framträdande på tisdag.

Tim Lindfors byter Malmö Redhawks mot Vimmerby Hockey.

Tim Lindfors byter Malmö Redhawks mot Vimmerby Hockey.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-12-26 16:40

Varför lämnade du Malmö Redhawks?

– Seniorspelet. Jag känner att jag måste in i det spelet. I Malmö är de väldigt starka på forwardssidan, så jag kände att jag ville hitta något där jag får spela.

Hur kommer det sig att du valde Vimmerby Hockey?

– Det var framför allt tack vare Morgan (Persson, klubb- och sportchef) och Staffan (Lundh, tränare). Deras personligheter och deras bemötande var väldigt bra och det märktes att det var sunda människor. De presenterade en bra plan för mig som var väldigt lockande. 

Fanns det intresse för dig från andra håll?

– Ja, det fanns det, bland annat från allsvenskan. Men för mig var det viktigaste att hitta en klubb som var beredda att ge mig det jag ville ha. Det handlar om min roll som spelare och att jag får förtroende i till exempel powerplay och så. I allsvenskan fanns det inte klubbar som kunde ge mig det på samma sätt som Vimmerby. Sen är det väldigt svårt att komma in i någon klubb där och börja från noll mitt i säsongen. Allt behöver egentligen vara färdigt för att jag ska kunna komma in och leverera direkt, vilket givetvis är målet.

Vad vet du om Vimmerby Hockey?

– Inte så mycket. Jag har bara hört om laget i någon hockeypodd, men jag hade inte riktigt någon koll innan jag pratade med klubben. Det som lockade mig var att de brukar ta sig vidare långt och spela längre in på säsongen än de flesta lagen. Jag känner inte någon spelare i laget direkt, så det blir mycket nytt nu när man kommer in.

Vad är din plan med hockeykarriären?

– NHL är målet. Jag siktar liksom inte på att spela i division 1 i all framtid, utan det är mest för min egen utveckling nu. Vimmerby blir en bra språngbräda på det sättet. Samtidigt vill jag njuta av tiden här och jag tycker att det ska bli skitkul att spela i Vimmerby.

Tim Lindfors gör sin första match för VH på tisdag, då man möter Väsby på hemmais.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!