Adam visar vägen mot Hästen

Vimmerby Hockey kan ta ett kliv närmare en hett åtråvärd playoff-plats i kväll. Men det krävs att laget presterar på en högre nivå än vad de gjort innan i Allettan. Serieledande och topptippade Vita Hästen väntar. - Vi brukar spela bra mot dem frånsett senaste matchen, säger nyckelspelaren Adam Rundqvist.

Mot tre poäng? Adam Rundqvist tror på segerchans för Vimmerby mot Vita Hästen. "Spelar vi på topp kan vi slå alla lag".

Mot tre poäng? Adam Rundqvist tror på segerchans för Vimmerby mot Vita Hästen. "Spelar vi på topp kan vi slå alla lag".

Foto:

Ishockey2014-01-15 08:06


Vimmerby har en helt okey poängutdelning i Allettan så här långt. Laget är topp-fyra - och har dessutom en match mindre spelad än flertalet av konkurrenterna. Spelmässigt har det däremot inte fungerat optimalt. Inte alls.
- Egentligen är det väl bara tredjeperioden mot Kallinge där vi spelat riktigt bra. Sedan är det förstås tuffare i Allettan än i grundserien, säger Adam Rundqvist, som inte vill prata så mycket om alla tunga skador som laget drabbades av i höstas och hur det påverkade lagets spelstandard.

"Aldrig påverkat mig"
Tillsammans med centerkollegan Jakob Karlsson har han en mycket viktig roll i Vimmerby - och har haft under de två år som han representerat klubben.
- Det har gått helt okey, sedan är jag väl inte den som gör en massa poäng. Jag är mer en tvåvägscenter som jobbar i båda riktningarna. Vi har så många andra offensivt skickliga killar och jag får väl kanske städa upp bakåt ibland, men det är min roll.
Det är sällan eller aldrig han tappar fokus i matcherna. Rundqvist är en "tänkande" spelare och liknar på så sätt sin pappa Thomas, den förre landslagsstjärnan.
Har du känt press under karriären bara för att din pappa var så duktig?
- Nej, det kan jag inte säga. Det har aldrig påverkat mig. Det är väl kanske mer så att andra har jämfört oss som spelare.
Såg du honom spela?
- Ja, det var när vi bodde i Österrike, men jag har inte så många minnen. Jag var ganska liten då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!