Åhmans HV71 missade medalj efter dramatik

Västervikssonen Adam Åhman och hans lagkamrater i HV71:s J20-lag hade drömmar om guld. Det blev en tung fjärdeplats. – Det känns riktigt tråkigt, säger Adam Åhman.

Ishockey2017-04-03 06:00

Det blev ingen medalj för HV71:s J20-lag med Västervikssonen Adam Åhman mellan stolparna.
Laget förlorade med 2–3 efter straffar i semifinalen mot Modo och i kampen om bronset blev det en blytung 4–5-förlust mot AIK. 

Bronsmatchen hade i princip allt – massa mål, svängningar, dramatik, känslor, glädje och besvikelse. 
HV71 fick en drömstart och ledde med 2–0 i första perioden, tappade till 2–3 i mittperioden och återtog ledningen efter två snabba mål inom loppet av 32 sekunder i tredje perioden.
Men det var AIK som tog hem bronset efter en ny vändning. 13.16 in i sista perioden var det kvitterat och segermålet kom när det bara återstod 30 sekunder av ordinarie tid. 
– Det känns mest tomt, vi hade lika bra chanser som de andra lagen men vi räckte helt enkelt inte till. Det är små detaljer som avgör och vi hade inte dem på vår sida. Vi föll på målsnöret i båda matcherna, säger målvakten Adam Åhman.

I semifinalen mot Modo hämtade de upp 0–2 till 2–2 och fick se sig besegrade på straffar. 
– Det var självklart tufft att ladda om efter den matchen, man var både arg och besviken. Men det var ändå bra stämning i gruppen. Synd att vi inte fick någon medalj, säger Åhman. 
Modo är svenska mästare efter finalsegern mot Växjö (2–1 efter straffar).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!