AIK besegrade Djurgården – efter jättebråket

Andra derbyt på tre dygn. Då vände AIK mot Djurgården och vann på Avicii arena med 2–1.

AIK:s Thimo Nickl och Djurgårdens Frederik Schlyter åker rakt in i AIK:s målvakt Claes Endre - sen var det dags för slagsmål igen i hockeyallsvenska matchen mellan AIK och Djurgården.

Ishockey2022-12-29 21:38

Det var heta känslor när AIK och Dif mötte varandra för andra gången den här veckan i hockeyallsvenskan.

Kanske var det för heta känslor.

Hemmalagets William Nilsson Ignberg och gästernas Emil Berglund var tidigt på varandra fysiskt. Sedan uppstod jättebråk när Nilsson Ignberg knuffade till Dif-målvakten Matthew Galajda.

Vad domarna gjorde?

De utvisade samtliga spelare på isen som var inblandade i bråket.

Matchen var annars mållös efter två perioder – men i den tredje kom målen. Först tog Djurgården ledningen genom Fredrik Schlyter.

Sedan kom AIK tillbaka.

Gnaget kvitterade genom Muzito Bagenda och fyra minuter senare satte Filip Windlert och vändningen var därmed fullbordad.

AIK höll sedan undan och vann dramat med 2–1 inför 13 132 åskådare.

Djurgårdens spelare i utvisningsbåset efter slagsmålet i första perioden. Det fanns inte sittplats för alla.