AIK tog tredje raka

Först kom sex raka förluster.

Lisa Johansson och hennes AIK kunde jubla åt tredje raka segern i SDHL när Göteborg besegrades med 4–1 på lördagen. Arkivbild.

Ishockey2020-10-11 14:45

Men nu är AIK inne på motsatt spår i SDHL-hockeyn där laget tog sin tredje raka seger efter 4–1 mot Göteborg på hemmais.

Men det var tabelljumbon Göteborg som tog ledningen i matchen i den första perioden genom Jennifer Carlsson. Kvitteringen kom inte förrän långt in i den andra perioden när Iveta Koka sköt in 1–1.

I den avslutande perioden var det dock hemmalaget för hela slanten. Först gjorde Line Bialik Öien både 2–1 och 3–1 innan Betty Jouanny fastställde slutresultatet i tom kasse med sitt första mål för säsongen.

I och med segern klättrar AIK upp till den sista slutspelsplatsen, eftersom Leksand förlorade borta mot Djurgården med 0–1.