”Åkt och bromsat för mycket”

Enkronasmatch, derby mot Nybro – och så en ny tränartrio i båset i kväll. En av de tre är Krister Ström, den tidigare spelaren och tränaren i Vimmerby Hockey, som nu alltså är tillbaka. – Jag tror stenhårt på det här. Det finns så mycket kvalitet i laget, säger han.

Tobias Jahr, Eric Karlsson och Krister Ström. Vimmerby Hockeys nya tränartrio får en riktig kickstart då första matchen blir kvällens laddade derby och enkronasmatch mot Nybro Vikings.

Tobias Jahr, Eric Karlsson och Krister Ström. Vimmerby Hockeys nya tränartrio får en riktig kickstart då första matchen blir kvällens laddade derby och enkronasmatch mot Nybro Vikings.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2017-01-18 10:00

I söndags fick Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard besked om att hans tjänster inte längre var önskvärda. In kom istället de två gamla VH-profilerna Krister Ström och Tobias Jahr, för att backa upp tidigare assisterande tränaren Eric Karlsson, som valde att fortsätta sitt uppdrag.
– Jätteviktigt att Eric är kvar. Det är bara elva matcher kvar att spela och jag tror inte på att byta ut allt. Eric är väl inkörd, medan vi tar rygg och stöttar upp, säger Krister Ström.
På måndagskvällen gjorde trion sin första träning som nya tränare för laget och i kväll är det dags för den första matchen – derbyt och den så kallade enkronasmatchen (fri entré för all publik) mot Nybro Vikings.
– Bättre kan det inte bli. Vilken match att få inleda med, säger Ström, som fram till 2015 fungerade som assisterande tränare i Vimmerby Hockey.

Sedan dess har han hållit sig borta från sporten – som tränare alltså.
– När man är ifrån det saknar man det. Jag behövde egentligen ingen betänketid när jag fick förfrågan och fick klart för mig att vi skulle vara tre som delade på ansvaret – det känns rätt för min egen skull och rätt att hjälpa moderklubben, säger Ström.
Om du tillhör den skara som tycker att det ska vändas uppochned på det mesta inom laget, taktiken och coachningen, kommer du nog bli besviken.
– Vi ska inte in och skruva för mycket. Det vi i så fall känner är att vi nog vill släppa på det mer. Jag kan tycka att man har åkt och bromsat lite för mycket. Vi har ett skridskostarkt lag, som ska köra mer, säger Krister Ström.

Många har hyllat att Vimmerby Hockey nu kommer ledas av tre personer med stora VH-hjärtan och nära koppling till klubben.
– Vi står ju samtliga för något här – och har gjort i alla tider. Nu handlar det om att banka in samma sak i det här mycket duktiga laget. Vi ska spela för klubbmärket och kämpa kan alla, säger Krister Ström.
– Samtidigt gäller det ju att ha lite perspektiv på allt. Vi är ett par poäng från en mittenplats, så det är ju inte direkt någon katastrof, säger Ström.

Till kvällens match saknas backen Kalle Johansson samt lagkaptenen Markus Modigs. Båda dras med sviter efter att ha fått smällar mot huvudet i tidigare matcher.
– Det gäller att vara försiktig med sådana saker och vänta ut det helt, säger Krister Ström.
I och med att dessa båda spelare saknas kommer det sig naturligt att det blir lite omkastningar i laguppställningen.
– Sedan vet vi ännu  inte om vi hinner få provspelaren Leonard Forselius klar för spel. Han såg bra ut på träningen i måndags och verkar vara en riktig snajper.
Vad tror du om kvällen då?
– Jag tror stenhårt på det här. Det finns så mycket kvalitet i laget.
– För vår del handlar det om att nollställa, få igång drivet och få upp mungiporna. Det har varit lite stukat på slutet – nu ska vi slappna av och köra, säger Krister Ström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!