Akut ekonomisk kris i Västerviks IK

Västerviks IK drar i handbromsen och sänker spelarersättningarna med 80 procent. - Vi var tvungna att göra något. Vi kan inte äventyra hela föreningens verksamhet, säger ordföranden Mikael Wettermark.

Ishockey2009-12-18 07:38

Som ni säkert vet har Västervik speedway problem med ekonomin. Nu är turen kommer till hockeylaget, Västerviks IK.
- Tyvärr, tyvärr är det så. Det är tråkigt, men det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera fakta, säger Mikael Wettermark.
Efter matchen mot Tranås i onsdags fick spelarna beskedet att alla kontrakt är uppsagda och att de är fria att lämna föreningen.
Hur stora skulder har ni?
- Vi har koll på vår ekonomiska situation och likviditet, men vi pratar inte siffror utåt, utan håller det internt, säger VIK-ordföranden och fortsätter:
- Vi har dock inga leverantörsskulder eller skulder till spelare. Däremot ser vi på våra prognoser att vi inte kommer ha de intäkter framöver den här säsongen som täcker utgifter till domare, hallhyra, resor, spelare med mera. Därför måste vi vidta åtgärder och agera nu och inte i april när det är för sent.

Publiken har svikit
Västerviks drastiska beslut att sänka spelarersättningarna är först och främst att intäkterna kraftigt avviker mot vad klubben budgeterat för inför säsongen. Kostnadssidan följer däremot i stort sett budgeten.
- Vi har inte alls haft den publiktillströmning som vi väntat oss. Vi hade budgeterat på ett snitt på 650 åskådare, men bara haft 400-450 per match. Det är mycket pengar vi tappat där. Lägg därtill att att försäljningen i kioskerna minskat på grund av publiktappet.
Att det sportsliga misslyckandet hittills den här säsongen går hand i hand med den allt kärvare ekonomin är självklart. Publiken sviker i motgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!