Ligachefen: "Stor risk att fler matcher flyttas fram"

Nej, det blev inga matcher i den södra Allettan under söndagen heller. Coronapandemin fortsätter att stöka till det. "Det är fortfarande väldigt hög smittspridning", säger ligachefen Mats Johansson till Hockeyettans hemsida.

Covid-19 har stökat till det rejält i division 1-hockeyn.

Covid-19 har stökat till det rejält i division 1-hockeyn.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2022-01-16 14:30

Vimmerby Hockey skulle ha spelat både på fredagen och söndagen under veckan. Men båda matcherna fick skjutas upp, på grund av smittspridning (covid-19) i VH-laget. 

Men VH är inte de enda som drabbats. Faktum är att inte en enda match i den södra Allettan spelades under vecka 2. Alla matcher sköts upp. Totalt har ett 20-tal matcher i division 1-hockeyns olika serier skjutits upp.

– Det är just nu ett 15-tal lag som har pausat verksamheten och ”står stilla”. De senaste dagarna hart det, peppar-peppar, lugnat ned sig lite. Om det inte eskalerar kan förhoppningsvis flera av lagen komma igång på måndag eller tisdag. Men vi ska ha klart för oss att det fortfarande är väldigt hög smittspridning, säger ligachefen Mats Johansson i en intervju på Hockeyettans hemsida.

Vimmerby Hockey har för tillfället satt sin A-lagsverksamhet på paus men planerar att samlas igen på måndag. Däremot finns det en risk för att nästa match, som är på onsdag borta mot Nybro, också skjuts upp.

– Det är stor risk att fler matcher i södra Alllettan kommande vecka måste flyttas fram, säger Mats Johansson vidare.

Som Vimmerby Tidning rapporterat om tidigare så finns det en plan från ligans sida att skjuta fram allt med 14 dagar

– Min förhoppning är att vi får ett ja i början av nästa vecka, säger Johansson om planen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!