Allettan nästa - VH vann enkelt mot Halmstad

Då var det klart. För sjunde året i rad är det Allettan som gäller för Vimmerby Hockey. Halmstad avfärdades enkelt och behändigt med 5-0.

Sebastian Åkesson var på ett härligt spelhumör mot Halmstad. Teknikern låg bakom fyra av Vimmerbys fem mål.

Ishockey2017-12-13 20:02

Det tog bara fyra minuter.
Sedan släppte eventuella nervknutar hos hemmalaget.
Brödrasamarbete resulterade i att Robin Kokkonen satte 1-0, fri i slottet, på passning från storebrorsan Jesper.
Det var precis den start Vimmerby önskat i den hypade matchen mot Halmstad Hammers.
Ni kände väl till förutsättningarna?
Seger för VH och de behövde inte bry sig ett skvatt om hur det gick för Dalen och Tranås i kampen om en plats i Allettan. Många av oss hade nog räknat med att det skulle bli en fight och en nervpärs in i det sista. Så blev det inte alls, snarare en tämligen enkel och smärtfri resa mot tre poäng.

Åkesson-show
Vimmerby gick till periodvila med 2-0 i ryggen efter att Pontus Johansson rakat pucken i nät efter retur. Omgående i mittperioden kom även 3-0 – ett snyggt nummer av Sebastian Åkesson, som frispelade Dennis Fröland. Backen kunde inte missa det öppna läget.
Hammers fick visserligen lite mer att säga till om i andra och var nära reducering då förre Västerviksspelaren Björn Hjärpe sköt i stolpen. Istället kom 4-0 efter ett nytt konstnummer av Åkesson. Den här gången serverade han Pontus Johansson till helt vidöppet  mål.

Tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka mot slutsignal, trots att Halmstad sprattlade till i början av perioden. Men Jonathan Stålberg höll Hammers stången och släppte inte till något bakåt.

Pontus Johansson satte sitt tredje mål och Vimmerbys  femte när han hade ett nytt samarbete med Åkesson och Hampus Harlestam.

5-0 blev också slutresultatet. Andrakedjan med Åkesson-Harlestam-Johansson var i en klass för sig den här aftonen. Mycket bra var även målvakten Jonathan Stålberg, i ett VH där ingen hemmaspelare föll ur ramen, utan gjorde det bra i stort sett rakt igenom.

Allettan startar 27 december. Där får VH möta Kallinge, Kristianstad, Nybro, Dalen, Huddinge, Visby, Valbo, Hudiksvall och Väsby.

Matchfakta: Vimmerby-Halmstad: 5-0 (2-0, 2-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (4.52) Robin Kokkonen (Jesper Kokkonen, Anton Carlsson), 2-0 (14.16) Pontus Johansson (Sebastian Åkesson, Ludvig Jardeskog).
Andra perioden: 3-0 (22.05) Dennis Fröland (Sebastian Åkesson, Sebastian Manberg), spel 5/4, 4-0 (34.05) Pontus Johansson (Sebastian Åkesson, Hampus Harlestam).

Tredje perioden: 5-0 (46.05) Pontus Johansson (Hampus Harlestam, Sebastian Åkesson).
Utvisningar VH: 1x2. Halmstad: 5x2.
Skott: 43-24: 15-5, 14-9, 14-10