Allsvensk back klar för Vimmerby - spelar redan i kväll

Den allsvenske backen Jens Andersson från Västerviks IK är klar för spel med Vimmerby Hockey. Och han gör sin premiär redan i kvällens derby hemma mot Nybro. – Det ska bli ruskigt kul, säger han.

Jens Andersson lånas ut från allsvenska Västerviks IK till Vimmerby Hockey och spelar kvällens derby mot Nybro Vikings

Jens Andersson lånas ut från allsvenska Västerviks IK till Vimmerby Hockey och spelar kvällens derby mot Nybro Vikings

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-01-18 10:57

Tidigare i dag gjorde Vimmerby Hockey klart med lån av 19-årige backen Johan Holmberg från HV 71:s J20 lag. Men dagens skörd stannar inte där för VH.

Vår tidning kan nu avslöja att man också har gjort klart med Västerviks IK:s back Jens Andersson, en stark defensiv pjäs som har hamnat lite i kläm hos det allsvenska senasationslaget och fått sparsamt med speltid på slutet.

- Det är klart med Vimmerby. Tanken är att jag ska spela redan i kväll mot Nybro. Det ska bli ruskigt kul, berättar 26-åringen.

- Jag hoppas kunna tillföra både defensiv trygghet och lite rutin. Så vitt jag vet handlar det om ett lån så länge. Vi tar det match för match, så får vi se, säger han.

Vimmerby Hockeybekräftade strax efter klockan 13.00 lånet av Jens Andersson.

- En mycket bra lösning för oss, speciellt nu när vi är lite drabbade av skador. Jens är en tvåvägsback som har värdefull rutin med sig, och blir ett tillskott hos oss, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.

Hur länge Andersson stannar är lite oklart i nuläget.

- Vi börjar med kvällens match, men hoppas att det blir fler, säger Daniel Stolt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!