Vita Hästen bänkar stjärnorna i genrepet

Genrep hemma mot Vimmerby Hockey – då "vilar" Vita Hästen flera stjärnor och släpper fram fyra oprövade juniorer. "Vi kastar dem i vattnet och ser om de kan simma", säger tränaren Anders Olsson.

Anders Olsson i båset i tisdagsmatchen hemma mot Karlskoga.

Anders Olsson i båset i tisdagsmatchen hemma mot Karlskoga.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2022-09-15 10:00

2–0 borta mot Karlskoga följdes av lika stabila 3–0 hemma mot samma lag.

Det är starka papper mot ett förväntat topplag i allsvenskan.

– Vi ska komma ihåg att det fortfarande är träningsmatcher. Men absolut, det här är något positivt att ta med sig. Karlskoga kom hit och var lite förbannade och spelade ganska grisigt. Men killarna stod upp bra, säger Anders Olsson dagen efter matchen.

Att Vita Hästens boxplay-nolla fortfarande är intakt efter sju försäsongsmatcher (fem vinster och två förluster mot Västervik) är snudd på osannolikt bra. 

Vita Hästens allsvenska premiär är borta mot Mora nästa fredag. Torsdagens hemmamatch mot Vimmerby Hockey från division 1 är således genrep inför allvaret. Det låter som ett tillfälle att spela in premiärformationerna men Olsson och Brithén har ett annat upplägg.

– Vi kommer blanda upp det med fyra juniorer. Men kravet är fortfarande att vinna matchen, poängterar Olsson.

Han hade inte de aktuella namnen klart för sig på onsdagseftermiddagen men säger så här:

– Jag tror att två av dem har varit med oss på lite träningar. De andra två har nog aldrig satt sin fot i A-lagsverksamheten.

Upplägget innebär att Marcus Eriksson, Jimmy Andersson, Sebastian Benker och Andreas Söderberg får en extra konditionsdag i stället för match. Dessutom är Léon Lerebäck skadad efter Karlskogamatchen. Tanner MacMaster, som åkte på en hjärnskakning borta mot Karlskoga, är heller inte spelklar ännu.

Anders Olsson ser fram mot vad de fyra oprövade juniorerna kan bidra med.

– Jag är en föreningsmänniska och tycker det är viktigt med de egna leden. På sikt vill vi skapa tryck underifrån och dörren måste finnas öppen till A-laget. Om man sätter handen för skorstenen så dödar man den verksamheten i stället. Vi väljer det här just nu i stället för att kanske prioritera vårt powerplay. Det ska bli kul att se men jag kanske får skit för det här i november, säger han och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!