Allsvenskans vd: "VH blir en elitklubb på allvar"

Vimmerby Tidning tog ett snack med Hockeyallsvenskans organisationschef Gabriel Monidelle för att reda ut vad det innebär för ett lag att ta klivet upp. "Klivet från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är ett större kliv än att gå från Hockeyallsvenskan till SHL", säger han.

Gabriel Monidelle är vd för Hockeyallsvenskans organisation och enligt honom innebär klivet upp från Hockeyettan att Vimmerby Hockey nu på allvar blir ett av Sveriges elitlag.

Gabriel Monidelle är vd för Hockeyallsvenskans organisation och enligt honom innebär klivet upp från Hockeyettan att Vimmerby Hockey nu på allvar blir ett av Sveriges elitlag.

Foto: Erik Simander / TT

Ishockey2024-04-22 12:38

Vimmerby Hockey är klara för Hockeyallsvenskan, vilket innebär ett rejält kliv upp i seriesystemet. Avancemanget kommer med både utmaningar och möjligheter, menar Gabriel Monidelle som är vd för Hockeyallsvenskan. 

– Det här innebär att Vimmerby på allvar kommer in och blir en av 28 stycken elitklubbar i Sverige. SHL och Hockeyallsvenskan är det som verkligen räknas som elitnivå och klivet från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan är ett större kliv än att gå från Hockeyallsvenskan till SHL. Det blir helt nya förutsättningar och det ställer större krav på både laget, organisationen och föreningen samtidigt som det öppnar upp väldigt många nya möjligheter också, säger vd:n till Vimmerby Tidning.

Vd:n tillägger att avancemanget såklart också innebär att det blir extra spännande för alla supportrar som nu kommer att kunna åka runt och se sitt VH spela mot andra och klassiska lag i stora arenor.

– Det är det häftiga med att gå upp en division, säger han.

undefined
Glädjen och jublet i ishallen visste inga gränser när det blev klart att VH lyckats med det på förhand nästintill omöjliga.

Kommer er organisation att hjälpa VH på något sätt nu?

– Definitivt. Vår primära uppgift nu är att hjälpa, stötta och pusha alla våra klubbar att kunna bli så bra som möjligt. Med det kommer vissa skyldigheter som man som klubb ska leva upp till. Vi som organisation ställer vissa krav men sen så ställer Svenska Ishockeyförbundet de flesta kraven när det kommer till, exempelvis, hur arenan ska se ut. Man ska hålla isär vad förbundet har för regler och bestämmelser och vad som gäller från oss som liga.

Vilka krav på arenan har ni som liga?

– Egentligen inga förutom att man ska kunna möjliggöra för vår tv-produktion, då är vi nöjda och glada. Sen är det förbundet som ställer den typen av krav. Därmed kommer också en hel del krav gällande säkerhet och också bland annat belysning.

Vad kommer att hända nu?

– Jag har redan varit i lite initial kontakt med sportchefen Pelle Johansson och sen så ska vi höras i ett första digitalt möte. Efter det ska vi också komma ner med vårt kontor till er i Vimmerby och hälsa på så snart som möjligt, inom 2-3 veckor kan jag tänka mig. Syftet då är att lära känna varandra, berätta om hur liga-arbetet fungerar och se till att Vimmerby så fort som möjligt kommer in i gemenskapen med de andra klubbarna. Vi har många olika tvärgrupper där vi utvecklar saker som marknadsfrågor och publikfrågor, med mera. Det finns mycket att lära av varandra, säger Gabriel Monidelle. 

undefined
På lördagen besegrade Vimmerby Hockey Halmstad med 8-1 på hemmais och är därmed klara för spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Av de 14 lagen i Hockeyallsvenskan nästan säsong kommer fem från Småland, IK Oskarshamn (som flyttar ner från SHL), Nybro Vikings, Kalmar HC, Tingsryd AIF och Vimmerby Hockey.

– Det är helt vansinnigt vad ni är bra på att producera hockeylag därnere! Sånt är kul och det är jättehäftigt med så många lokala spelare också, när man har grannens grabb i laget är det alltid en extra krydda, säger Gabriel Monidelle. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!