Allt eller inget för VH: "Väsby svårare än Karlskrona"

Fyra tunga minuter blev avgörande när Vimmerby Hockey förlorade rond ett mot Väsby. Nu är VH pressade att vinna om drömmen om en kvalserie ska leva kvar.

Staffan Lundh och Vimmerby Hockey måste vinna fredagens match mot Väsby, om de fortsatt ska ha en chans att ta sig till kvalserien.

Staffan Lundh och Vimmerby Hockey måste vinna fredagens match mot Väsby, om de fortsatt ska ha en chans att ta sig till kvalserien.

Foto: Haris Dreco/Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-03-31 21:00

Vimmerby mot Väsby. Ett av lagen kommer att ta sig till kvalserien och spela om en allsvensk plats.

I nuläget har Väsby det bästa utgångsläget, efter seger med 5–1 i Vimmerby ishall i tisdags. VH hade 1–1 inför den andra perioden – men släppte in fyra mål på drygt fyra minuter direkt i den andra.

– Vi blev otroligt hårt straffade senast. Jag ska inte säga att vi tappade ödmjukheten, men vi behöver påminna oss själva om vad vi gjorde bra mot Karlskrona till exempel. Väsby är mycket mer intensiva i sitt offensiva spel än Karlskrona och är överlag ett svårare lag att möta, säger Staffan Lundh, tränare i VH.

På fredag är det allt eller inget för Lundhs lag. De måste vinna i Väsby för att få till en tredje och avgörande match, som i det fallet spelas på lördagen, också då i Väsby.

– Det blir viktigt att slå dem i vissa detaljer och sedan trycka dit chanserna när vi väl får dem. Statistiskt sett så skapar vi mer senast mot Väsby än vi gjorde i någon match mot Karlskrona. Det gäller att vi tar oss in med puckarna och även kommer in framför mål, menar tränaren.

Hur ser det ut i truppen?

– Hugo Ollila är fortsatt borta. I övrigt är alla friska.

Robin Christoffersson får återigen chansen i mål, trots att VH bytte keeper under matchen senast.

* Vimmerby Tidning är på plats i Renew Arena i Väsby och direktrapporterar från fredagens match. Häng med på vår sajt från klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!