”Alltid något extra – för spelare, tränare och publik"

I kväll möts Västerviks IK och IK Oskarshamn för säsongens tredje derbymatch. – Vi har snackat mycket om att fokusera på sin egen insats och vara närvarande på isen, säger Mattias Karlin.

I kväll möts Västerviks IK och IK Oskarshamn för tredje gången denna säsong.

I kväll möts Västerviks IK och IK Oskarshamn för tredje gången denna säsong.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2017-01-17 08:58

Derbyn är alltid speciella matcher, det går inte att komma ifrån.
Västervik och Oskarshamn har pucklat på varandra två gånger i allsvenskan och hittills har Västervik tagit hem två av två derbymatcher. 
Västervikstränaren Mattias Karlin ser fram emot ytterligare en kamp mellan lagen. 
– Det är klart att det alltid är roligt att spela derby, oavsett vilken nivå man är på. Det bli alltid något extra – för spelare, tränare och publik, säger Mattias Karlin. 

Daniel Eriksson, assisterande tränare i IK Oskarshamn, instämmer:
– Matcherna mot Västervik är jäkligt roliga. Ju fler gånger vi har mötts, desto mer derbystämning har det blivit även mellan spelarna på isen. På läktaren har det ju varit grymt tryck ända från försäsongen, säger Daniel Eriksson. 
Efter fem raka förluster vann Västervik senast mot Modo och det efter en helgjuten insats. 
– Jag tycker inte att vi har spelat så dåligt som resultaten visar. Vi har haft det tufft med målskyttet samtidigt som vi har släppt in för billiga mål och gjort misstag. Men mot Modo var det näst intill felfritt, vi har snackat mycket på sistone och visat hur målen har gått till, säger Karlin och fortsätter:
– Jag har varit noga med att inte sänka någon när vi diskuterat utan att vara en hjälp för att vi ska bli bättre som lag och individ, säger Karlin. 
Vad blir viktigt i kväll?
– Vi har snackat mycket om att fokusera på sin egen insats och vara närvarande på isen. Det gäller att vara noggranna och göra sakerna till 100 procent, vi har inte råd med att gå in halvdant i närkamper och inte heller köra över folk. Vi måste vara där, vinna sin del på isen och jobba klart i alla situationer. 
– Sen måste man våga göra saker på isen, ha tålamod och spela avslappnat. Ibland leder man, ibland ligger man under. Oavsett läge måste man fortsätta spela på samma sätt, säger Karlin. 

Mats Fröshaug är tillbaka i laget och det innebär att Västervik har samtliga 23 spelare friska och krya. 22 spelare får omklädda och då får Jens Andersson följa matchen från läktarhåll.
Jonas Fransson vaktar målet i Västervik. 
Oskarshamn kommer till spel utan avstängde Nicolas Deschamps och skadade Victor Svensson. 
– Vi har vårt fokus uppåt i tabellen och vi åker till Västervik och kan spela avslappnat. Oavsett hur många år vi har spelat i Allsvenskan – har det ändå gått så många matcher av årets serie att man kan konstatera att de är ett topplag och vi ett mittenlag, säger Daniel Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!