Andra raka för Djurgården: "Närmar oss"

Johan Garpenlövs önskan: bra spel över 60 minuter. 4–3-segern mot Södertälje var Djurgårdens bästa försök hittills. –Det var inte fullt ut men vi börjar närmar oss, säger tränaren.

Djurgårdens Olle Liss gjorde ett av målen i segern mot Södertälje. Arkivbild.

Ishockey2023-02-04 19:13

Segern mot Mora, efter straffar, följdes av en fullpoängare: 4–3 hemma mot Södertälje.

Två raka segrar för Djurgården.

Resultat som gladde tränaren Johan Garpenlöv.

Allra gladast var han över hur matchen såg ut.

– Vi har haft svårt att sätta ihop 60 minuter, nu gjorde vi nästan det. Det var inte fullt ut men vi börjar närma oss, säger han på presskonferensen.

– Det är vad det handlar om; man måste ha ett sätt att spela på, som man gör hela tiden, i varje byte och inte ha de djupa dalarna som vi har haft för mycket av.

Efter 2–2 i första perioden, där Garpenlöv ansåg att Södertäljes mål var turliga, avgjorde hemmalaget matchen i hockeyallsvenskan under mittenakten.

Olle Liss satte 3–2 redan efter 2.19 och i slutet ökade Daniel Brodin på till 4–2 i powerplay.

Djurgården är tabellsexa på 70 poäng och har 15 ner till jagande Almtuna. Modo toppar på 87.