Andra raka förlusten för VH – föll mot Karlskrona

Vimmerby Hockey lyckades inte störa Karlskrona HK på bortais under söndagen. VH var med i matchen fram till den tredje perioden, men föll till slut med 5–2.

Ishockey2020-10-11 18:25

Vimmerby Hockey kom till NKT Arena i Karlskrona med en sur 2–1-förlust mot Troja bakom sig. Inledningsvis såg det också ut som att den matchen satt kvar i benen hos VH-spelarna under söndagen.

Karlskrona HK började bäst och tog välförtjänt ledningen genom Lucas Edmonds efter åtta minuter. VH slarvade i uppspelen och lät KHK få alldeles för stora ytor att spela på. Men med drygt två minuter kvar fick VH en utvisning med sig och läge i powerplay. Där smällde det, när Todd Winder dök upp på en fin passning från Victor Östling och skickade in kvitteringen i nättaket.

Sedan fick vi se en andraperiod med två ansikten, där KHK inledde starkt och fick in två snabba mål som gav dem en 3–1-ledning. När VH då såg som tröttast ut så hände något, och laget höjde sig betydligt efter det. Precis innan powerbreaket drog Mathias Wigley in 3–2 i krysset och gav VH energi och laget hade ett par lägen att kvittera, men Hellgren i KHK-målet stod pall för det mesta.

I den tredje perioden kom inte den väntade anstormningen från VH:s sida, trots att man inledde perioden med powerplay i över en minut. Istället blev KHK fulltaliga och satte 4–2 genom Max Wahlgren.

Hemmalaget fortsatte visa upp ett fint och stabilt spel och VH hade stora svårigheter med att komma igenom. Med tre minuter kvar att spela plockade VH ut sin målvakt och försökte få till något i 6 mot 5, men det blev bara ännu ett mål bakåt istället. Mikael Roslund gjorde 5–2, vilket också blev slutresultatet.

Därmed åkte VH på sin andra raka förlust i Hockeyettan.

Skottstatistik: 8–11, 14–14, 10–10