Andra raka förlusten för VSGF – tappade tvåmålsledning

Det såg bra ut i 25 minuter. Men Virserums 2–0-ledning försvann sedan snabbt i Alltrean-matchen hemma mot Helsingborg. "Vi orkar inte stå emot", säger tränaren Wictor Holmberg efter 3–6-förlusten.

Tungt, tungt, tungt för VSGF. Hemma mot Helsingborg tappade man sin ledning och föll.

Tungt, tungt, tungt för VSGF. Hemma mot Helsingborg tappade man sin ledning och föll.

Foto: torbjörn allvin

Ishockey2022-01-20 21:21

Virserums SGF såg ut att vara på väg att knäppa Helsingborg HC Ungdom på näsan under torsdagen. VSGF hade spelat en match i Alltrean inför hemmakampen mot HHC och förlorat den. Helsingborg kom i sin tur från två raka segrar. 

Skulle VSGF ta sin första seger nu? Nja, inte riktigt. 25 minuter in såg det däremot ut som så. Thomas Mansbridge hade gett laget ledningen i den första perioden och i början på den andra utökade Shuan Lymer till 2–0. 

– Allt börjar bra. Vi spelar otroligt bra och är väldigt raka på mål. Vi spelar precis så som vi vill spela, säger Wictor Holmberg, tränare i VSGF.

Tvåmålsledningen lyckades man inte bevaka. Gästerna gjorde både ett, två och tre mål innan klockan stod på 40 minuter. 

– Vi har två träningar i benen på två veckor, så det blev tufft. Vi orkar inte riktigt stå emot, samtidigt som Helsingborg är ett ruggigt bra lag, menar Holmberg.

2–3-underläget blev sedan till 2–4 och 2–5 efter sju minuter i den tredje perioden. VSGF reducerade visserligen genom Mansbridge, men kom aldrig närmare än så. Till slut föll man med 3–6. 

– Det går inte att vara något annat än nöjd med laget. Jag kan inte begära så mycket mer, speciellt inte med tanke på vilket lag vi möter och hur förutsättningarna såg ut, säger tränaren.

Målvakten Robert Davidsson fick beröm, precis som Elias Grönberg.

VSGF spelar på söndag igen, då man möter IK Pantern borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!