Andréns revansch: "Nu jävlar – får vara nog"

Brynäsmålvakten Viktor Andrén har fått sparsamt med speltid i SHL. Men mot Linköping fick 27-åringen chansen och storspelade. –Det var på tiden!, säger Andrén efter 4–1-segern.

Viktor Andrén Arkivbild.

Ishockey2021-10-28 21:23

Brynästränaren Mikko Manner har valt att satsa på finländske nyförvärvet Veini Vehviläinen i merparten av höstens matcher och att bara få komma in som ”backup” kan vara stressande, inte minst om det inte blir seger när man väl får spela.

Men Viktor Andrén har valt att tänka annorlunda:

– Jag vill spela. Jag är här för att spela och jag är här för att prestera. Någonstans längs vägen har jag känt själv att det får vara nog här nu. Nu jävlar är det bara att göra jobbet, säger Viktor Andrén och utvecklar:

– Tidigare kanske jag har varit lite för petig i hur det ska gå till. Jag har satt lite för mycket fokus kring detaljerna i mitt spel men jag har redan jobbat med detaljerna så pass länge och därför har jag sagt till mig själv att nu är det bara resultaten som gäller.

TT: Samtidigt så kan du inte göra målen framåt och det är inte ditt fel om alla framför går bort sig?

– Så är det. Men jag måste ändå ge det bästa chansen så jag jobbar vidare med mitt pussel av byggstenar som gör mig bättre. Det är ändå jag som målvakt som har sista ordet. Jag kan inte ursäkta ett insläppt mål med vad som händer framför utan jag kan fortfarande göra skillnad. Det är den biten jag lägger mer energi kring nu, säger han.

Brynäs rivstartade

Mot Linköping syntes det i Brynäsmålvaktens spel att jobbet har gett resultat.

Utespelarna höjde sig dessutom rejält efter den mindre lyckade 0–3-insatsen mot just Linköping i torsdags.

Den här kvällen var det Brynäs som satte tung press offensivt och var starka bakåt vilket gav två mål redan i första perioden och en kvalitetshöjning i spelet matchen ut.

– Vi har fått lära oss av våra misstag. I tredje perioderna har vi ofta varit rädda för att förlora, så är det inte i dag. Vi står upp, spelar vårt spel, vill fortfarande anfalla och chippar inte sarg ut i 20 minuter som vi har gjort i en del matcher, konstaterar Viktor Andrén.

När Linköping reducerade till 2–1 via en turlig styrning med 6.25 kvar av tredje perioden blev det nerv i spelet men bara i en minut för sedan drog Linköping på sig en straff då Anton Rödin hindrades på väg fram mot gästernas mål.

"Fantastisk straff"

Brynäskapten lade straffen själv, snärtade in 3–1 efter en lång och snirklig väg framåt. Lite väl snirklig tyckte Brynäsmålvakten:

– Jag sade till Anton efteråt, att de snirkliga svängarna gör det extra svårt. Det är lätt att tappa bort sig men han gör en fantastiskt snygg och bra straff och jag blev lite extra glad när han gjorde straffen så nära inpå Linköpings reducering. Det ska jag erkänna, säger Viktor Andrén med ett skratt.

Linköping drog sedan även på sig en utvisning för "puck out", varpå Brynäsforwarden Oscar Eklind definitivt stängde matchen med 4–1 i power play.

Och Viktor Andrén sätter gärna press på tränarna nu i kampen om vem som ska få starta i nästa match. Och nästa.

– Vi är i ett läge där vi vill vinna hockeymatcher och jag vill spela. Sedan vet jag inte mer. Det är inte svårare än så.