Tränare Sylvegård efter segern: "Grymt besviken"

6–3 mot Forshaga betydde sjätte raka segern och allt borde vara frid och fröjd i Vimmerby Hockey. "Jag är grymt besviken. Vi kommer inte alls upp i nivå i försvarszon", sa en märkbart irriterade Hampus Sylvegård efter matchen.

Vimmerbyjubel efter Oscar Lindgrens förlösande 1-0-mål mot Forshaga.

Vimmerbyjubel efter Oscar Lindgrens förlösande 1-0-mål mot Forshaga.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-15 19:14

Serieledarna hemma mot nästjumbon. På förhand lät det som läge för tre säkra poäng för VH mot Forshaga. 

Så enkelt var det dock inte.

Vimmerby radade upp lägen från början. Skotten gick dock i regel utanför. Eller över. Eller i stolpen.

Efter tre ramträffar inom loppet av ett par minuter i slutet av första perioden kom till slut fullträffen. Oscar Lindgren hittade rätt och såg till att VH fick med sig en ledning till periodvilan.

I inledningen av andra var det en ny back som klev fram för VH. Jacob Isaksson gjorde sitt första mål i vårserien. Just när man trodde att VH skulle ta chansen att ösa på och punktera matchen så kom istället en snabb reducering till 2–1.

– Från båset är det tydligt att vi jättegärna vill spela i offensiv zon och där gör vi det bra och skapar många lägen. Men i hockey funkar det inte att bara skita i spelet i defensiv zon. Det straffar sig direkt, sa en frustrerad Hampus Sylvegård.

I tredje perioden fick han se sitt lag ta tillvara på sina chanser. Slarvet i defensiven fick de inte bukt med. Det ledde till tre poäng efter seger med 6–3.

– Vi bjuder på för många lägen och låter dem göra enkla spelvändningar. Vi gör nonchalanta byten. Det spelar ingen roll att vi tog sjätte raka segern. Man måste titta på insatsen match för match, och det här var inte bra. Båda målen vi släpper i tredje är tydliga konsekvenser på att vi inte jobbar som vi ska. Det är klipp som killarna kommer få kolla på till nästa match och det är bara att hoppas att vi lär oss något av det.

undefined
Hugo Lindman Gustafsson gjorde viktiga 4-2 för VH.

En av spelarna som stack ut mest för kvällen i VH var Hugo Lindman Gustafsson. Han stod för ett mål och två assist och hade ett bra samspel med Oscar Lindgren som backpartner.

– Det är skönt att få med sig lite poäng ibland, sa han.

Berätta om ditt 4–2-mål?

– Jag försökte smyga upp där och såg att "Jagge" (Jakob Karlsson) skulle passa. Det slutade med att pucken hamnade fri nära mål och jag lyckades trycka in den. Det var extra skönt att få in 4–2 i det läget när matchen stod och vägde lite.

Vad tyckte du om lagets insats som helhet?

– Vi har många lägen och behöver bli lite mer resoluta i avsluten. Sedan gör vi inte jobbar som vi ska defensivt. Vi fuskar en hel del och de får ett par enkla mål. Det är synd. När vi spelar som vi ska är vi ett riktigt bra lag.

Lindman Gustafsson kom från KRIF under juluppehållet och har nu gjort sju matcher med laget.

– Det har funkat kanon från dag ett. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen av alla och trivs. Jag tror stenhårt på laget och hoppas på en lång och rolig säsong.

I tabellen leder VH med fyra poäng ner till tre jagande lag. Nästa uppgift är Köping borta på onsdag.

VH-Forshaga 6-3

Målen: 1–0 (18.40) Oscar Lindgren (Jakob Karlsson, Hugo Lindman Gustafsson), 2–0 (21.27) Jacob Isaksson (Ludvig Vännström, Jakob Karlsson), 2–1 (21.54) Alexander Pettersson, 3–1 (43,58) Hugo Ollila (Ludvig Vännström, Hugo Lindman Gustafsson), 3–2 (46.53) Linus Tjulander, 4–2 (50.09) Hugo Lindman Gustafsson (Oscar Gustafsson, Jakob Karlsson), 5–2 (54.23) Isac Andersson (David Thomson, William Dageryd), 6–2 (57.02) David Thomson (Isac Andersson, Adam Bäckstrand), 6–3 (58.09) Linus Tjulander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!