Ännu ett lag ser ut att få lämna Hockeyallsvenskan

Vita Hästen begärde sig själva i konkurs i våras och lämnade således Hockeyallsvenskan. Nu ser ytterligare ett lag ut att lämna ligan på grund av risig ekonomi.

Kristianstads IK ser ut att flyttas ner från Hockeyallsvenskan.

Kristianstads IK ser ut att flyttas ner från Hockeyallsvenskan.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-06-21 21:04

På onsdagen meddelade Svenska ishockeyförbundet att Kristianstad IK inte beviljas så kallad elitlicens för kommande säsong.

De var under förra säsongen under kontrollår och behövde visa upp ett ekonomiskt resultat som överensstämmer med de krav som finns från förbundet. Det misslyckades de med. I fredags skickade man in en ny skrivelse till förbundet där man återigen begärde anstånd och på onsdagen kom beskedet från förbundet – begäran nekas och Kristianstad kommer att degraderas till Hockeyettan.

"Kristianstads handlingsplan inkluderar numera ett antal kapitaltäckningsgarantier. Dessa är emellertid begränsade till vissa angivna belopp och inte på så sätt att kapitalet garanteras oavsett föreningens ekonomiska resultat. Garantierna uppgår totalt till 1 725 tkr vilket inte kommer i närheten av att täcka det kapital om ca 3 000 tkr som krävs om Kristianstad skulle öka omsättningen enligt handlingsplanen och samtidigt göra ett nollresultat säsongen 2023/2024”, skriver det svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Kristianstad IK har till den 5 juli på sig att överklaga beslutet. Om beslutet kvarstår erbjuds Kalmar HC, tvåa i kvalserien till Hockeyallsvenskan, den vakanta platsen. KIK har spelat i näst högsta serien de fyra senaste säsongerna.

– Vi  fick beskedet för en stund sedan men vi kommer överklaga det för vi har skickat in och fått täckning med finansiering som har täckt. Vi fattar ingenting, säger klubbchefen Totte Karström till Sportbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!