Ännu en spelare lämnar VH: "Ett tufft val"

Först Edwin Johansson. Nu Herman Johansson. Den 21-årige backen kommer inte att spela i Vimmerby Hockey nästa säsong. "Jag känner att jag kan utvecklas mer", säger han.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-05-05 11:51

Sporten kunde under måndagen berätta att backen Edwin Johansson inte fortsätter i Vimmerby Hockey nästa säsong. Nu står det klart att hans backkollega Herman Johansson också lämnar VH. 21-åringen är redan klar för en ny klubb.
– De har inte presenterat mig än så jag väntar med att säga vilket lag det är, säger Herman Johansson när vi når honom på tisdagsförmiddagen.

Herman Johansson kom till VH inför förra säsongen och gjorde sammanlagt 46 matcher och åtta poäng (3 mål och 5 assist). Efter säsongen kom parterna överens om att det inte blir någon fortsättning.
– Egentligen har jag inget dåligt att säga om Vimmerby. Jag trivdes jättebra med allt och alla. Men jag känner att jag kan utvecklas lite mer och ta större ansvar offensivt, förklarar backen och fortsätter:
– Jag bestämde mig för att lämna i april någon gång. Det var ett tufft val men jag var tvungen att göra det som var bäst för mig själv.
Hur gick diskussionerna med VH?
– Det var bra hela vägen. De sa att de ville ha kvar mig men att det är sådant som händer, så det är inget dåligt mellan oss.

Han hade, precis som hela laget, en svagare start på säsongen men höjde sig rejält ju längre säsongen led.
– Mot slutet låg jag på min topp, säger Johansson.

När han blickar tillbaka på sin tid i VH bär han med sig goda minnen.
– De starkaste minnena är så klart playoff-matcherna och publiken. Det var helt galet. Jag har aldrig varit med om någon sådant innan, avslutar Herman Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!