ÄNTLIGEN FÅR EMIL CHANSEN I ALLSVENSKAN!

I snart tio säsonger har Emil Georgsson varit en av HockeyEttans allra bästa centrar. Äntligen får spelgeniet chansen i Allsvenskan. För nu är det klart att han förlänger med Västerviks IK. – Det kommer bli sjukt kul, säger Emil, som skriver på kontraktet i kväll.

Foto:

Ishockey2016-05-09 09:48

31-åringen från Östervåla, som bland annat har sju säsonger med VIK och två med Vimmerby, har tvivlat mycket på sin framtid som hockeyspelare. Funderingarna blev inte mindre när Västervik i våras kvalade sig upp till HockeyAllsvenskan.

– Jag har varit jättesugen hela tiden, men för min och familjens skull var det ett måste att min jobbsituation löste sig – och det har den gjort nu. Vi kommer träna dagtid i veckorna, börja omkring klockan 13.00, och då funkar det inte att jobba heltid, säger Emil.

Efter en överenskommelse med sin arbetsgivare kommer han gå ner på halvtid från och med 1 juli.

– Självklart är jag tacksam gentemot min arbetsgivare för att de gör det möjligt för mig att ta chansen.

I kväll skriver Georgsson på kontraktsförlängningen med VIK.

– Det har inte varit några konstigheter i förhandlingarna. Jag är fullständigt med på hur det funkar – min karriär är på väg nedåt och självklart måste en stor del av klubbens spelarbudget läggas på spetsspelare.

– Jag har nog varit ganska lättförhandlad. Jag gör inte det här för pengarna, utan ser nästa säsong som ett äventyr för både min och klubbens del.

Att Emil håller allsvensk klass som spelare är det nog inte många som tvivlar på – förutom möjligtvis han själv.
– Klart som tusan att man är tveksam i och med att man aldrig har spelat på den nivån tidigare. Å andra sidan mötte vi ju allsvenska lag i Kvalserien och där hängde jag väl med hyfsat, skrattar han.

Allsvenska erbjudanden har dock inte saknats under åren.

– Närmast var jag i och för sig när jag var 20 år, precis innan jag kom till Västervik, men då fick jag inte ihop det, säger han.

För Emil är det så klart speciellt att få vara med och lira upp Västervik i HockeyAllsvenskan och att sedan få följa med på den fortsatta resan.

– Spelmässigt var jag kanske inte den som bidrog mest den gångna säsongen, men på något sätt har man ändå varit delaktig och byggt upp det som VIK är i dag. Framför allt tror jag att det handlar om attitydförändringar jämfört med hur det var när jag kom hit, säger han.

Vad tror du om den kommande säsongen då?

– För egen del får jag och min halvtrasiga kropp vara beredda på ännu mer träning och hårt arbete. Jag förväntar mig inte att få 20 minuters speltid per match, utan anpassar mig till vilken roll som helst, säger Emil.

– Men det kommer bli skithäftigt. Det är egentligen sjukt vilka lag vi ställs mot. Samtidigt ska alla vara medvetna om att det kommer bli tufft. Klubbens mål måste så klart i första hand vara att hänga kvar. Det ska bli spännande att se hur vi klarar av det – både jag och klubben, alltså.

Klart för förläning. I kväll signerar trotjänaren Emil Georgsson kontraktet med Västerviks IK och kommer därmed få spela allsvensk hockey för första gången i karriären.
Klart för förläning. I kväll signerar trotjänaren Emil Georgsson kontraktet med Västerviks IK och kommer därmed få spela allsvensk hockey för första gången i karriären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!