Anton Carlsson: "Bara hockey som gäller i Tingsryd"

I en stuga i utkanten av Tingsryd förbereder sig Anton Carlsson för match. I Allsvenskan. Mot Modo, serieledaren. "Det känns kul och roligt att få spela i Allsvenskan", säger den utlånade VH-forwarden.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson är utlånad till Tingsryd och har gjort sin första allsvenska poäng.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson är utlånad till Tingsryd och har gjort sin första allsvenska poäng.

Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Ishockey2022-11-30 17:30

Det har gått en tid. Anton Carlsson har fått känna på hetluften i den näst högsta ligan. 

Intrycket så här långt?

– Utvecklande. Och det är såklart en viss skillnad jämfört med att spela i ettan. Det är mer strukturerat, mer tanke och man märker att alla är lite skickligare. Med tanke på hur vi ligger till tabellmässigt har vi haft mycket fokus på försvarsspelet. Alla måste chippa in i det defensiva först och främst. Det handlar om överlevnad. 

Tre matcher har Anton hunnit spela, och snart en fjärde. På poängkontot har han en assist. För laget har det gått bra den här perioden. 

– Vi hade två fantastiskt sköna segrar borta mot Södertälje och Västerås. Tyvärr fick vi stryk hemma mot Kristianstad. 

Var det något tryck i Dackehallen då?

– Jo, absolut. Matcherna mot Kristianstad är tydligen lite "infekterade". Det känns som att det bara är hockey som gäller här i Tingsryd. 

Hur trivs du annars?

– Bra. Jag bor i en stuga i utkanten av Tingsryd och jag kom in i laget snabbt. Det är ju ofta så i hockey och så vardagen ser ut. Man är van vid att det kommer nya spelare. 

I skrivande stund är det bara några timmar kvar till hemmamatchen mot suveräna serieledaren Modo. Det är verkligen botten mot toppen. Tingsryd har precis allt att vinna. Precis som bortamatchen på fredag mot Djurgården. 

– Spelar vi lika tight som vi gjorde mot SSK och Västerås, så kan vi absolut vinna. Sen ska det bli roligt att träffa Pontus Näsén och Wahlberg (Emil). De spelar ju i Modo. Man träffar på ett par killar man spelat med i Vimmerby. I Västerås var det både Jesper Kokkonen och Jardeskog (Ludvig).

Framtiden, hur ser den ut?

– Tanken är jag ska tillbaka till Vimmerby i början av nästa vecka. Då går lånedealen ut. Jag är inställd på att slutföra säsongen i Vimmerby, dessutom har jag ingen "out" i mitt kontrakt. Förhoppningsvis blir det en riktig rolig vår i VH.

undefined
De tidigare VH-spelarna Pontus Näsén och Emil Wahlberg återfinns numera i serieledande Modo.

Men innan dess väntar ett par spännande och roliga matcher på allsvensk nivå för Anton, som ser vissa detaljer som man skulle kunna ta med sig från Tingsryd, till VH. 

– I grunden är Tingsryd lite likt Vimmerby och också en liten ort. Men det finns en hel del att lära sig från Tingsryd. De gör det väldigt bra med små medel. Resursmässigt och även organisatoriskt är det skillnad. Här har tränare olika ansvarsområden och som spelare går det att förbereda sig för match på ett annat sätt, men det är samtidigt naturligt då Tingsryd spelar på en högre nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!