Anton i topp på testerna: "Inte blivit sämre med åldern"

Det såg definitivt ut som att VH-spelarna gjort sina träningstimmar i sommar. Anton Carlsson har i alla fall inte legat på latsidan. VH-forwarden låg i framkant på intervalltestet DANA 300. "Jag har alltid haft lätt för att springa", säger han något ödmjukt.

Anton Carlsson låg i framkant under löptestet. Han berättar själv att försäsongsträningen varit väldigt lyckosam.

Anton Carlsson låg i framkant under löptestet. Han berättar själv att försäsongsträningen varit väldigt lyckosam.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-08-02 12:45

Det krävande testet går ut på att spelarna springer en sträcka på 300 meter (6 x 50 meter). Detta gör de i fyra rundor, med 90 sekunders vila mellan varje intervall. 

Målet är att varje intervall ska vara under 60 sekunder, och helst ska det inte skilja mer än några sekunder mellan respektive varv. 

Några som verkade utmärka sig i denna gren var nyförvärvet Hampus Eriksson och kanske i synnerhet Anton Carlsson som sprang ifrån sina medspelare i slutet av sista intervallen. Efteråt verkade han tillfreds med resultatet, och att det var överstökat. 

– Det känns skönt att det är över. Det var lite spänt inför testet men det gick bra tycker jag.

Är det här något ni sysslar med under sommaren, för att förbereda er inför testet?

– Nej, man kör det en gång i början av försäsongen, tar med sig resultatet och sen försöker man hålla sig i så god form som möjligt fram tills nu, när man kan se hur resultatet står sig gentemot första gången, förklarar han. 

undefined
Anton Carlsson ångar på under testet. William Alftberg till höger hängde på bra han med.

Du verkade ligga i framkant. 

– Jag har alltid haft lätt för att springa, och det har som tur är inte blivit sämre med åldern. Jag är inte så tung heller, säger han och skrattar. 

Det har dock varit mycket slit i gymmet senaste månaderna – så ett antal kilo mer muskler har Carlsson införskaffat. 

– Jag har haft en god kontinuitet i träningen i sommar. Jag känner mig i så bra form som jag kan vara.

Har ni tränat mer inför den här säsongen jämfört med tidigare år?

– Nej, men det har varit lite mer uppstyrt med träningsscheman från Adam (Koponen, fystränare) och det har gett bra disciplin. Tidigare år har det varit lite mer eget ansvar.

Ispremiär väntar nu på måndag. Hur kul ska det bli?

– Det känns inte som det är så länge sen vi klev av isen, men man har såklart ändå börjat hunnit längta efter det. Det är ju det man ser fram emot mest.

Givetvis tog vi också ett snack med ovan nämnde Adam Koponen, som fått fortsatt förtroende som fystränare i VH. 

Han var verkligen belåten över resultaten från testerna.

– Jag är skitnöjd faktiskt. Spelarna har gjort ett starkt jobb i sommar. 

Det syns att de följt sina träningsscheman?

– Oja. Även om de har varit iväg över ledigheten har de skött träningen och kosten.

undefined
Adam Koponen har fått fortsatt förtroende som fystränare i Vimmerby Hockey. Under torsdagskvällen höll han i DANA 300-testet på Ulfveskogs i Södra Vi.

Är laget mer vältränat nu, jämfört med förra säsongen?

– Det skulle jag säga. Alla måste steppa upp och det syns att alla har tagit ansvar, även om de har mer stöttning den här säsongen med fler människor runt laget. 

Hur kul är det att få fortsatt förtroende, och jobba med laget i Hockeyallsvenskan?

– Det är jättekul. Men det kommer också krävas mer av mig i form av tid, stöttning och kommunikation med killarna. I slutet av dagen är det kommunikationen mellan mig och spelarna som kommer göra att det här blir bra, svarar Koponen som sen berättar om upplägget kring fysen när spelarna gått på is: 

– Jag kommer hålla i fysen inför varje ispass under perioden när det är träningsmatcher. När seriematcherna drar igång sen kommer det inte vara någon fys på träningen inför matcherna. Annars kommer det vara inslag av det varje träningsdag.

Förresten. Du har inte lust att avslöja vilka som hamnade i toppen på testerna?

– Generellt är resultaten jättemycket bättre än förra året. Vi är mycket, mycket bättre tränade. Det är väl det jag kan säga, säger Koponen med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!