Anton klev fram och frälste sitt VH

Anton Carlsson fortsätter att göra viktiga mål. Mot Hudiksvall la han iskallt in 3-1 med en backhand. "Skönt, det var ett viktigt mål", säger han.

Anton Carlsson gjorde det viktiga 3-1-målet.

Anton Carlsson gjorde det viktiga 3-1-målet.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-10 22:10

I hemmamatchen mot Huddinge i playoff 2, satte han spiken i kistan när han pricksköt in 5–3. 

Mot Hudiksvall gjorde han det igen. När gästerna låg på för en kvittering, nätade istället den duktige forwarden och ordnade 3–1. Ett befriande mål där och då. 

Anton Carlsson om målet: 

– Man kan säga att det var lite intränat. Vi tog burskydd först och vi visste att de är passiva i mittzon. Sedan är Romans (Semjonovs) passning till Wigley fantastisk. Jag hade hög fart in i zon och fick en bra passning av Wigley (Mathias) och satte dit den. 

– Det var ett psykologiskt viktigt mål. Det är ofta små marginaler som avgör. Nu fick vi en tvåmåls-ledning och jag tycker att vi har varit bra på att få de där målen under en längre tid. 

3–1-målet var starten på en stark avslutning i matchen. Laget tryckte ner Hudiksvall djupt och hittade tillbaka till spelet de visade upp i den första perioden. 

– Vi kom ut jäkligt bra i matchen och visade vilka som bestämmer. Vi har bra flow i laget. Sedan tappar vi vårt spel igen i andra perioden. Men vi reder ut det och avslutar starkt och alla vågar spela ut. Det här känns väldigt skönt, säger Anton med ett leende. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!