Lundh om uttalandet: "Kan vara spel för galleriet"

Väsby IK var tydliga med att Vimmerby Hockey inte var laget de hade valt om de fick välja. Nu hade de inget val. Kan VH redan nu ha ett litet mentalt övertag på sin motståndare? "Nja, det kan också vara ett spel för galleriet", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Ska Vimmerby Hockey och Staffan Lundh få Väsby på fall och ta sig till kvalserien? På tisdag kväll spelas den första matchen.

Ska Vimmerby Hockey och Staffan Lundh få Väsby på fall och ta sig till kvalserien? På tisdag kväll spelas den första matchen.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-03-28 19:00

Vimmerby Hockey visade styrka, mod och vilja när man slog ut Karlskrona HK i slutspelet. Nu är VH bara en runda ifrån att nå kvalserien.

När valproceduren hölls i söndags var Vimmerby återigen ett av de orankade lagen, vilket innebar att man inte fick välja motstånd. Istället var man ett av sex valbara lag. När fem av de rankade lagen hade gjort sina val återstod bara Väsby. De hade inget val, utan tilldelades Vimmerby Hockey, som var det enda laget kvar.

– Det är en betydligt mer överkomlig resväg, skönare än att åka till Boden i alla fall, skrattar VH-tränaren Staffan Lundh när han reflekterar över motståndet. 

Han fortsätter:

– Det känns som en "fifty-fifty"-match.

Att ni väljs sist av alla lag borde väl vara ett kvitto på att ni har gjort någonting väldigt bra hittills?

– Ja. Det finns ett par lag som redan har åkt ur efter att ha gjort lite fel val av motstånd. Vilka lag det är kan de nog räkna ut själva. 

VH-tränarens fokus ligger nu helt och hållet på tisdagens första match mot Väsby, som spelas hemma i Vimmerby. Lagen möttes i Allettan den här säsongen och då vann Väsby två av tre matcher mot VH.

– Väsby är ett fysiskt lag med några storvuxna pjäser på backsidan. Många av dem är också kvar sedan den allsvenska tiden, så det finns rutin där. Det är ett bra lag vi möter, säger Lundh.

Samtidigt verkar hans VH vara inne i en superform.

– Vi vet vad vi ska göra där ute på banan och vi vet att vi har ett spel som håller i alla delar. Till sist handlar det ändå om att varje spelare ska göra det så bra som möjligt. Det ska avgöras där ute på planen.

I samband med valproceduren i söndags sa Väsbys sportchef Tom Tärnström så här om VH: 

– Tufft att möta dem. Det var inget lag vi kanske hade valt om vi fått bestämma. Nu hade vi inget val. Vimmerby är kanske det lag som spelmässigt var bäst av samtliga lag vi mötte i Allettan.

Staffan Lundh tycker inte att VH har en fördel av det.

– Nja, det kan också vara ett spel för galleriet.

Till tisdagens match hänger det frågetecken över Philip Elgestål och Hugo Ollila i VH. Båda fick kliva av mot Karlskrona i helgen.

– Vi vet inte riktigt hur det är med dem. Efter dagens (måndagens) träning får vi nog lite mer koll. Men ingen av dem är helt avskriven än, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!