Arvidsson firade 28 med tre mål

Viktor Arvidsson fick sätta 28 ljus i födelsedagstårtan. Och på isen firade han med att göra tre mål och släcka hoppet om poäng för Detroit när Nashville vann med 7–1. –Det var väl en ganska bra födelsedag, säger svensken.

Viktor Arvidsson jublar efter sitt andra av tre mål mot Detroit.

Ishockey2021-04-09 06:48

Nashville öser på i NHL. Med nio vinster på de tio senaste matcherna är laget ett av NHL:s just nu mest formstarka, och det inte minst tack vare Viktor Arvidsson, som även är nybliven far till en dotter.

– Att ha fått barn, det är mitt livs bästa ögonblick och jag har haft fullt upp. Och så födelsedag i dag och ett hattrick på det, helt fantastiskt, säger han på presskonferensen efter matchen.

Fumlade in pucken

Detroit, som å sin sida kämpar för att hitta formen, höll jämna steg med gästerna från Tennessee i en dryg period och hade under 40 sekunder ledningen i matchen. Men efter Darren Helms ledningsmål fick Arvidsson pucken helt fri framför mål.

Målvakten Jonathah Bernier räddade visserligen, men backen Jon Merrill fick pucken på sig och fumlade in den i mål.

– Vi lämnade honom (Bernier) helt ensam i dag, och det får hela laget ta på sig. Det är en kille som har varit väldigt bra hela säsongen och precis har kommit tillbaka efter en skada och så hjälper vi honom inte alls, säger forwarden Luke Glendening.

Ridå för Detroit, som innan perioden var över låg under med 1–3. Och i tredje var det Nashville, och inte jagande Detroit, som stod för anfallshockeyn.

"Flög fram"

På passning från Mattias Ekholm gjorde Mikael Granlund 4–1 innan födelsedagsbarnet Arvidsson med prick tio minuter kvar att spela ordnade 5–1 i en kontring.

Men den svenske forwarden var inte klar för kvällen. Minuten efter sitt mål kom han från blålinjen fri med Bernier men krokades upp av Danny DeKeyser och fick straff – som han själv förvaltade på bästa sätt och därmed var Arvidssons tredje hattrick i NHL-karriären klart.

– "Arv" flög fram i dag. När han är bra är han alltid snabb, ihärdig, hungrig och hittar alltid sätt att hitta nätet, berömmer tränaren John Hynes.

– Det var kul att se honom komma tillbaka (efter en skada i helgen) och få en så bra födelsedag, han var hungrig i dag. Han mådde inte bra men har verkligen kämpat för att kunna spel i kväll.