Åsedas tränare: "Det blir pinsamt"

Virserum SGF:s tränare Tomas Larsson riktade hård kritik mot Åseda-spelarna efter tisdagens derby. Men Åsedas tränare, Fredrik Pettersson, förstår inte vad Larsson menar. "Hoppas han vaknar upp idag och inser att det var fel", säger Pettersson.

Fredrik Pettersson, tränare i Åseda IF, ger sin syn på tisdagens match.

Fredrik Pettersson, tränare i Åseda IF, ger sin syn på tisdagens match.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2020-01-22 11:33

Tisdagkvällens match mellan Åseda IF och Virserums SGF i Alltrean slutade 7–2 till Åseda. Matchen återupptogs efter att ha avbrutits efter knappt en period för två veckor sedan. Men efterspelet handlade till stor del om frustrationen i VSGF-lägret och tränaren Tomas Larsson riktade hård kritik mot Åsedas spelare.
– Det är som alltid mot Åseda och man är frustrerad efteråt. Det är filmningar och förstärkningar från deras sida. När de får en tackling så ligger de kvar och sedan så spelar de ändå vidare direkt efteråt, sade Tomas Larsson i tisdags.

Nu ger Åsedas tränare, Fredrik Pettersson, sin syn på det hela:
– Jag håller inte med för fem öre. Det blir lite pinsamt när man går ut och säger så. Jag har all respekt för Larsson (Tomas) men man kan inte säga så när man har ett så odisciplinerat lag som Virserum. De har 60 minuters utvisningar totalt och kommer också undan två femmor i den andra perioden. Men jag tycker att vi skötte oss bra och lade inget fokus på det, säger Pettersson och fortsätter:
– Jag hoppas att Larsson vaknar upp idag (läs onsdag) och inser att det han sa var fel. Jag har varit i samma situation där frustrationen tagit över så jag förstår att man kan säga konstiga saker. 

Fredrik Pettersson var tränare i VSGF under tre säsonger men lämnade klubben och tog över som tränare i sin moderklubb Åseda IF inför den här säsongen. 
– Vi var för bra för Virserum igår (läs tisdag) och de hängde inte med oss överhuvudtaget. För deras del är det tur att det bara spelades två perioder, för så stor skillnad var det. Det är klart att de blir frustrerade då. Men jag har mött Åseda tidigare när jag tränade Virserum och jag har inte känslan att Åseda-spelare håller på med filmningar och förstärkningar, menar Pettersson. 

Mot slutet av matchen uppstod en situation där Robert Davidsson, målvakt i VSGF, skadades.
– Det var det värsta jag sett. Deras spelare åker bara och klipper undan benen på "Robban" som landar och slår i bakhuvudet så hjälmen flyger av, säger Tomas Larsson, tränare i VSGF.

Fredrik Pettersson:
– Jag såg inte situationen med "Robban" och kan därför inte kommentera den. Det är jättetråkigt att han blev skadad. Men som sagt, jag såg inte vad som hände eftersom pucken inte var där, säger Åseda-tränaren.

VSGF:s tränare Tomas Larsson riktade hård kritik mot sina moståndare efter matchen.
VSGF:s tränare Tomas Larsson riktade hård kritik mot sina moståndare efter matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!