Asplund får try-out-kontrakt med VIK

Västerviks-sonen Fredrik Asplund vill tillbaka till moderklubben Västerviks IK. Den 23-årige forwarden ska försöka ta en plats i allsvenska VIK säsongen 2016/2017.

Ishockey2016-06-02 13:59

Fredrik Asplund, med fem säsonger i VIK:s A-lag bakom sig, lämnade VIK under uppmärksammade former inför den nyss avslutade division 1-säsongen. Han var missnöjd med det kontrakt han erbjöds av moderklubben och valde att istället skriva på för seriekonkurrenten Kristianstads IK.

Han trivdes dock aldrig riktigt bra nere i Skåne, och prio ett sedan han flyttade hem till Västervik igen har varit att komma tillbaka till moderklubben och försöka vinna ett allsvenskt kontrakt den kommande säsongen.

På onsdagen kom sportchefen i VIK, Tomas Lind, och Fredrik Asplund överens om ett try out-kontrakt som gäller fram till dess att serien kör igång.

– Jag har tackat nej till flera andra erbjudanden från division ett-klubbar, jag flyttade hem direkt till Västervik när säsongen var slut och jag vill försöka kriga till mig en plats i VIK – där trivs jag och både Karlin (Mattias, tränaren) och Lind (Tomas, sportchefen) vet ju rätt så bra vad jag går för, säger Fredrik Asplund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!