Återvändarens styrkebesked

Alla mungipor pekar uppåt i Västerviks IK just nu. Succénykomlingen leder Hockeyallsvenskan efter sju omgångar. I kväll gästas de rödblåa av Malmö–laget IK Pantern. – Skönt att jag redan har motbevisat honom (Håkan Åhlund, Pantern–tränaren) att jag håller på den här nivån, säger återvändaren Victor Öhman.

”Av alla klubbar jag har spelat i så är det i Västervik som jag har trivts allra bäst”. Det säger succéåtervändaren Victor Öhman som gjort sju poäng på sina tre matcher i VIK–tröjan den här säsongen. I kväll ställs han mot sin gamla klubb IK Pantern. Foto: Mikael Kindman.

”Av alla klubbar jag har spelat i så är det i Västervik som jag har trivts allra bäst”. Det säger succéåtervändaren Victor Öhman som gjort sju poäng på sina tre matcher i VIK–tröjan den här säsongen. I kväll ställs han mot sin gamla klubb IK Pantern. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-10-07 08:00

Victor Öhman var en stor succé i VIK:s förstalina när klubben förra säsongen vann division ett och sedermera via kvalserien spelade sig upp i Hockeyallsvenskan.

26-åringen svarade för hela 56 poäng på 41 matcher.

– Jag hittade en bra kemi med Hedblad (Joacim) och Dan (Pettersson), allting blev så rätt och så enkelt med dem redan från början.

Efter säsongen kände dock Malmö–pågen Öhman av en viss hemlängtan, flyttade tillbaka till Skåne och skrev på för IK Pantern.

Där blev säsongsinledningen motig.

– Håkan Åhlund ansåg att jag inte var bra nog och jag fick inte spela så mycket. Jag fick liksom aldrig chansen att visa vad jag går för, så det var lika bra att lämna när jag kände att jag inte hade tränarens förtroende, säger han.

VIK högg direkt

Västervik högg direkt när de fick nys om att Öhman var ledig. Både tränaren Mattias Karlin och sportchefen Tomas Lind visste så klart vad Öhman går för med förra säsongen i färskt minne. De båda har dessutom träffat hundraprocentigt rätt vad det gäller nyförvärven den här säsongen.

– Av alla klubbar jag spelat i så är det i Västervik som jag har trivts allra bäst. Det är en härlig gemenskap och moral här som liksom sitter i väggarna. Och Karlin vet vad han får av mig och jag vet vad jag får av honom, säger Öhman.

Förvånad men ändå inte

Han är både förvånad – och inte – över VIK:s succéstart på säsongen.

För två–tre år sedan så visste han knappt att Västervik existerade. Inte var det låg på kartan och inte om staden hade något hockeylag. Nu vet hela hockey-Sverige det.

– Jag visste så klart från förra säsongen att det fanns stor potential i laget, men jag skulle nog ljuga om jag sa att jag hade trott på serieledning i Allsvenskan efter sju omgångar.

I kväll ska VIK klara av Öhmans gamla klubb Pantern. Malmölaget, som tog steget upp i Allsvenskan förra säsongen, ligger just på tionde plats med nio poäng.

– De siktar på att komma topp–åtta, men de har haft problem med målskyttet (13 mål på sju matcher) så här långt. Och det hoppas jag att de har även i kväll, skrattar Öhman.

VIK kommer till spel med exakt samma lag som senast mot Vita Hästen. Den enda skillnaden är att Ludvig Engsund vaktar målet istället för Jonas Fransson.

VIK:s norske landslagsman Jörgen Karterud är fortsatt utlånad till skadedrabbade Linköpings HC. VIK hoppas ha honom tillbaka till söndagens match mot Modo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!