Återvänder till sin tidigare hemmarink: "Speciellt"

Han lämnade Skövde för Vimmerby inför den här säsongen. Nu ska Jonas Nyman, 23, återvända till sin tidigare hemmahall. "Det blir speciellt att komma tillbaka dit", säger han inför söndagens match i Allettan.

Jonas Nyman får återbesöka sin tidigare hemmahall, Billingehov i Skövde.

Jonas Nyman får återbesöka sin tidigare hemmahall, Billingehov i Skövde.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-02-05 19:00

Vimmerby Hockey radar upp segrar i Allettan. 

Facit i de tre senaste matcherna? 2–1 mot Visby/Roma, 4–1 mot Mörrum och 4–2 mot Troja/Ljungby. På söndag är det dags för nästa utmaning – Skövde borta. Ett lag som VH hemmaslog i premiären av Allettan.

– De är nog sugna på revansch nu. Det lär bli en bra match. Skövde har växlat upp lite på slutet också, och vunnit mot två bra lag, Troja och Karlskrona, säger Vimmerbys forward Jonas Nyman. 

Han spelade två säsonger i Skövde innan övergången till VH i somras. Det var där Jonas Nyman etablerade sig i Hockeyettan, med 29 respektive 34 poäng under sina två säsonger. 

– Det ska bli kul att möta dem igen. De flesta är kvar från min tid, så jag känner många i laget, säger forwarden. 

Tränare Phil Horsky har laborerat lite med kedjorna i Allettan. Jonas Nyman fick bland annat prova på spel tillsammans med Jakob Karlsson och Todd Winder. Men nu har han återgått till sin vanliga trio, tillsammans med Anton Carlsson och Mattias Wigley. 

– Vi hittar varandra bra. 

VH-spelarna hittar inte bara varandra, utan har även börjat hitta målet. Efter en målsnål inledning på Allettan har VH nu gjort fyra mål både mot Mörrum och Troja. 

– Hela laget hade problem i början. Nu har vi gjort fler mål på slutet och det känns allt bättre. 

Vad tror du på för matchbild?

– Jag tror de kommer försöka sätta hård press, åka mycket skridskor. Det lär bli fartfyllt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!