Adam Dahl om Sölvesborgsäventyret

Inget lir i Vimmerby Hockey. Istället testade Adam Dahl och Adam Lindblad vingarna i division två-laget Sölvesborg. Intryck? "Roligt, men det var en annan typ av hockey".

Hockey i Sölvesborg! Jodå. VH-spelarna Adam Dahl och Adam Lindblad lånades ut till laget från Blekinge i helgen.

Hockey i Sölvesborg! Jodå. VH-spelarna Adam Dahl och Adam Lindblad lånades ut till laget från Blekinge i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-04 16:00

Adam Dahl och Adam Lindblad är med i Vimmerbys trupp, men just nu är det stenhård konkurrens om platserna i laget. När så Sölvesborg hörde av sig till VH om de fick låna några spelare förra veckan, så nappade de båda. 

I helgen debuterade de när Sölvesborg tog emot Åseda i hockeypremiären i division två. 

Hur var det?

– Det var såklart kul att spela. Man vill ha speltid. Sen var det inte jättelätt att komma in i ett helt nytt lag, med nya lagkamrater och nytt spelsätt. Det var annorlunda mot vad man är van vid. Det var en annan typ av hockey. 

På vilket sätt?

– Det var lite mer...vad ska jag säga, brunkarhockey. Det smällde mer i närkamperna och det gick långsammare än i ettan. 

Adam & Adam tog plats i tredjefemman och var med och bärgade en skön seger i debuten (4–3). 

Adam Dahl berättar att de åkte tidigt från Vimmerby för att hinna vara med på morgonträningen innan det var dags för matchstart. 

– Det var bra att vi fick känna på det lite innan matchen och att vi träffade killarna i laget. Vi fick ett väldigt bra välkomnande och som sagt...det var skönt att få spela. 

Vad händer för er framöver?

– Vi ska spela match igen med dem, faktiskt redan ikväll (onsdag). Vi möter Värnamo och jag tror allting blir lite enklare den här gången eftersom vi redan känner spelarna i laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!