Avgörande vecka för Vimmerby Hockey

När halva april nu gått står Vimmerby Hockey fortfarande utan tränare. Nu går man in i en väldigt viktig vecka där man med största sannolikhet kommer att få svar på hur det blir nästa säsong. "Vi har goda förhoppningar", säger sportchefen Morgan Persson.

Phil Horsky, till höger, tillsammans med Mattias Lindén.

Phil Horsky, till höger, tillsammans med Mattias Lindén.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-14 14:30

Vimmerby Hockeys förhoppning är givetvis att kunna behålla Phil Horsky ännu en säsong men efter att han ryktats till både SHL och Allsvenskan är frågan om det blir så. Morgan Persson, sportchef i VH, menar att man har andra lösningar än Horsky på gång.
– Phil vet var jag finns och det är upp till honom att bestämma sig. Samtidigt kan jag inte vänta på honom utan måste diskutera med andra tränare också, säger Persson.

Den här veckan blir en nyckelvecka för VH och planen är att göra klart med en tränare de kommande dagarna, förklarar Persson. Man hoppas också kunna presentera nyförvärv.
– Ja, vi har goda förhoppningar om att ha klart med någon tränare.
Hur stora är chanserna att Horsky står som tränare för VH nästa säsong?
– Det är dumt att spekulera men jag skulle säga 50/50.
Varför har det dragit ut på tiden?
– Det handlar om att han (Horsky) velat utforska övriga alternativ, säger Persson.

Huvudpersonen i fråga, Phil Horsky alltså, var i ungefär samma situation förra året då han hade gjort succé med VH. Klubben ville ha kvar honom ytterligare en säsong men efter en längre väntan presenterades han som ny huvudtränare för Karlskrona HK den 2 maj. Den här gången tänker han inte vänta lika länge.
– Jag kommer bestämma mig snart, säger Phil Horsky.

Han har ryktats till klubbar högre upp och bekräftar nu att de har hört av sig till honom. Det handlar om Modo i Allsvenskan och Leksand i SHL.
– Det är klart man lyssnar när stora klubbar hör av sig. Men det har inte varit något konkret utan de har bara kollat läget. Det finns väldigt många olika scenarier men jag vill inte spekulera i någonting och det känns onödigt att prata om det nu, säger Horsky.
 

I Vimmerby Hockey har det ändå hänt en hel del den senaste tiden. Man har förlängt kontrakten med flera spelare och i lördags gjorde man klart med det första nyförvärvet för säsongen: målvakten Gustav Bågenvik från Grums.
– En riktigt bra målvakt, kommenterar Morgan Persson.
– Han håller hög division ett-klass och jag har sett några av hans matcher på video.

Däremot har man ännu inte förlängt med Mattias Lindén, som förra året var assisterande tränare i VH.
– Han måste lösa lite med sitt jobb i Oskarshamn först men vi hoppas kunna behålla honom, säger sportchefen.

Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!