AVSLÖJANDET: Här landar VH:s blixtvärvning

110 matcher i finska högstaligan på meritlistan. I morse landade Vimmerby Hockeys meriterade blixtvärvning på Norrköpings flygplats.

Ishockey2015-09-17 10:37


Redan i eftermiddag gör den finske centern, Joonas Koskinen, 28 år, sitt första träningspass med sin nya klubb. Med all sannolikhet hinner han också bli spelklar till lördagens premiär i den södra Hockeyettan, då VH tar emot Kallinge/Ronneby hemma. Alla papper är påskrivna och inskickade, så nu håller Vimmerby Hockey bara tummarna för att hanteringen hos förbundet fungerar som den ska.

- Vi har letat efter ytterligare en center, ett jobb som intensifierades i och med skadan på Henrik Olsén och Jim Nordhs beslut att ta time out, säger Andreas Malmunger, ansvarig för Vimmerby Hockeys sportgrupp.

- Det har gått snabbt på slutet. Vi har kollat upp Joonas på flera håll och bara fått kanonreferenser. Det här är en klasspelare, säger Malmunger.

Själv är Koskinen spänd på sin nya klubb. I fjol inledde han säsongen i Olofström, men valde att lämna efter allt strul som var där.

- Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle spela hemma i Finland eller utomlands, men till slut bestämde jag mig för Vimmerby och den svenska söderettan. Serien håller väldigt bra klass och jag trivs i Sverige.

- Det ska bli extra kul att möta Kallinge i premiären. Där spelade min brorsa Teemu under tre säsonger, berättar Joonas Koskinen.

Under sommaren har Joonas hållit igång och tränat ett-två pass om dagen hemma i Tammerfors, till största delen tillsammans med ett tjugotal andra kontraktslösa Liiga- och Mestis-spelare.

Tidigare i veckan blev så kontraktet klart med Vimmerby, i morse satte han sig på planet i Helsingfors och i eftermiddag tränar han i Vimmerby ishall. Det går fort i hockey!

Läs mycket mer om nyförvärvet i morgondagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!