Avslöjar: Han är ett hett spår i VIK:s tränarjakt

Sporten kan berätta att Martin Gudmundsson, 34, är en av de som är aktuella för jobbet som huvudtränare i Västerviks IK till nästa säsong.

Martin Gudmundsson under en träning med sin tidigare klubb Almtuna.

Martin Gudmundsson under en träning med sin tidigare klubb Almtuna.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2021-04-20 11:50

Efter att ha varit i A-lagsverksamheten i VIK:s seriekonkurrent Almtuna under fyra säsonger tackade Martin Gudmundsson för sig våren 2020. Då hade han hållit kvar Almtuna i Hockeyallsvenskan trots en trupp som var byggd för spel i Division 1. De fick en friplats sedan IK Pantern gått i konkurs under sensommaren.

— Vi höll laget kvar efter en sen biljett in med 12 nya spelare och en budget som var i nivå med division 1-lagen. Det var en väldigt energikrävande säsong, säger Gudmundsson till Sporten.

Våren 2020 var det mycket snack kring Gudmundsson och hans nästa uppdrag. Bland annat ryktades han till SHL som assisterande tränare.

— Tanken var att efter fyra år i Almtuna söka sig vidare helt. Sen kom coronan och lamslog allting. Jag hade lite bollar i luften, inte konkreta förslag, men många grejer på gång.


Månader passerar och någon ny arbetsgivare presenteras aldrig.

— Jag hittade väl liksom varken jobbet som passade för min del eller så drog dom tillbaks det på grund av pandemin.

Hur hanterade du det?

— Jag var hemma under ett antal månader och gjorde lite annat, gick lite kurser och fortbildade mig. Så det var lite både och. Nyttigt men frustrerande på samma gång.

I januari i år återvände Gudmundsson till båset. Uppdraget: rädda kvar Arlanda Wings i Hockeyettan.

—Det kom upp lite hastigt. Vi lyckades. Det var ett roligt uppdrag slutet på säsongen och ett bra sätt för mig att komma in i hockeyrullarna igen.

Sporten har uppgifter som gör gällande att Martin Gudmundsson är en kandidat till den lediga huvudtränarpositionen i Västervik.

— Alla uppdrag högre upp är såklart intressanta. Jag strävar efter att träna ett lag så högt upp så möjligt så om det finns ett ledigt jobb är det klart att man lyssnar, säger han om uppgifterna.

Har du haft kontakt med Emil Georgsson om tjänsten?

— Nej, gällande tränarjobbet så har vi inte pratat särskilt långt.

Vad önskar du av din nästa arbetsgivare?

— Jag ska inte säga att jag gjort nån önskelista men har pratat med en del klubbar som sett att jag är igång igen. Jag har fått förfrågningar från division 1 och Hockeyallsvenskan, som är intressanta. Jag är öppen för diskussioner fortfarande.

VIK:s sportchef Emil Georgsson vet såklart vem Gudmundsson är men vill varken bekräfta eller dementera att han är en av kandidaterna till jobbet.

– Det jag kan säga om Martin är att det är en intressant tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!