Avslöjar: Här är VIK:s spännande forwardsvärvning

En NHL-draftad 20-åring är Västerviks IK:s nästa värvning, enligt uppgifter till Sporten.

Lucas Feuk i Kalix vita tröja under en match mot Boden. Till hösten väntar spel i Västervik för forwarden.

Lucas Feuk i Kalix vita tröja under en match mot Boden. Till hösten väntar spel i Västervik för forwarden.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2021-05-09 15:00

I NHL-draften 2019 valde Calgary Flames med sitt val i den fjärde rundan att säkra rättigheterna till den svenske forwarden Lucas Feuk. Något spel i NHL, eller i Nordamerika, har det ännu inte blivit för Lucas Feuk. Däremot kommer den vänsterskjutande forwarden att spela i Västerviks IK till hösten, enligt uppgifter till Sporten.

undefined
Lyftet kom inte heller i AIK-tröjan utan Feuk lånades under hösten ut till Kalix i division 1.

Lucas Feuk kommer ursprungligen från stockholmsishockeyn och har via moderklubben IFK Salem spelat i Södertälje och AIK. De sistnämnda representerade han i 14 Hockeyallsvenska matcher den gångna säsongen innan han lånades ut för spel i Hockeyettan. Flytten till Kalix blev lyckad och på de 18 matcherna han hann spela i norr noterades han för tolv mål och sex assist och nådde alltså snittet en poäng per match. Nu är planen att han ska hämta ny fart i Hockeyallsvenskan, den här gången i VIK:s rödblå tröja. Klubbens sportchef Emil Georgsson vill inte bekräfta Sportens uppgifter när vi når honom.

– Att något kontrakt är klart dementerar jag. Det jag däremot kan bekräfta är att Lucas är en spännande spelare som vi tittar på.

undefined
Lucas Feuk har spelat i Södertälje genom U16 och juniorhockeyn. Det blev också ett gäng A-lagsmatcher innan flytten till AIK.

Vi frågade också Georgsson hur arbetet med truppen gått under veckan när han enbart kunnat fokusera på spelare efter rekryteringen av nye huvudtränaren Martin Gudmundsson.

– Bra, tycker jag. Förhoppningsvis kan vi presentera lite nyheter snart, säger han.

Hittills har VIK Edvin Olofsson (målvakt) samt forwardstrion Victor Öhman, Ryan Gropp och Mattias Wigley på kontrakt till nästa säsong.

undefined
Victor Öhman och Ryan Gropp är två av de fyra spelarna som är officiellt klara för spel i VIK kommande säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!