Förre VH-tränaren får inte vara kvar

Han var en av dem som räddade kvar LHC i högsta serien – men nu tvingas tränaren Daniel Eriksson att lämna klubben.

Daniel Eriksson lämnar LHC.

Daniel Eriksson lämnar LHC.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-04-28 10:20

Linköping HC har ännu inte presenterat sin nya tränarstab inför kommande säsong, men det är en officiell hemlighet att Klas Östman tar över som huvudtränare. Enligt Sportens uppgifter är det också klart att han får Niclas Hävelid vid sin sida. Den förre Vimmerby Hockey-tränaren Daniel Eriksson har också funnits med i bilden, men har nu fått besked om att kontraktet inte kommer att förlängas.

– Ja, jag har fått besked "Pajen" (Niklas Persson, general managern) att vi skiljs åt, säger han.

Tillsammans med Johan Åkerman, vars avtal sades upp redan under säsongen, tog Daniel Eriksson över huvudansvaret när Bert Robertsson sparkades i vintras och efter en turbulent säsong lyckades klubben mot alla odds rädda nytt SHL-kontrakt utan kval. Enligt Sportens uppgifter var första beskedet att Eriksson skulle vara kvar, men så blir det alltså inte.

– Från mitt perspektiv hade vi en sådan dialog. Sedan har det förändrats efter det att säsongen tog slut.

Besviken?

– Jag har haft riktigt bra år i Linköping. Det vill jag vara tydlig med. Jag har verkligen trivts och kan summera en SM-final med juniorlaget, unga spelare som har utvecklats och draftats och/eller tagit sig in i SHL och nu på slutet två ansträngande år med A-laget. Det känns bra att kunna lämna med högt huvud.

– Så som det har utvecklat sig på slutet känns det rätt att gå vidare, säger Daniel Eriksson.

Vet du vad du ska göra nu?

– Nej, jag har ingen aning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!