AVSLÖJAR: VH NÄRA LANDA FÖRE DETTA LANDSLAGSMAN SOM NY TRÄNARE

Enligt uppgifter till vår tidning är Vimmerby Hockey nära att landa ett ytterst meriterat namn som ny huvudtränare – en före detta landslagsspelare som under flera år även varit engagerad som tränare i bland annat den österrikiska högstaligan. – En väldigt spännande tränare. Så mycket kan jag väl säga, kommenterar sportchefen Daniel Stolt.

Daniels Stolt, sportchef i Vimmerby Hockey, är nära att sy ihop en lösning med en ny tränare.

Daniels Stolt, sportchef i Vimmerby Hockey, är nära att sy ihop en lösning med en ny tränare.

Foto: Vimmerby Hockey

Ishockey2018-04-13 13:50
Enligt uppgifter till vår tidning är Vimmerby Hockey mycket nära att landa ett ytterst meriterat namn som ny huvudtränare – en före detta landslagsspelare som under flera år även varit engagerad som tränare i bland annat den österrikiska högstaligan.
– En väldigt spännande tränare. Så mycket kan jag väl säga, kommenterar sportchefen Daniel Stolt.

Vimmerby Hockeys jakt på en ny huvudtränare kan vara på väg mot sitt slut. Under en tid har man fört samtal med den österrikiske tränaren Philippe Horsky och enligt obekräftade uppgifter till vår tidning är han mycket nära att skriva på kontraktet med klubben.
35-årigen har själv spelat över 300 matcher i högstaligan i Österrike och har dessutom spelat flertalet landskamper, bland annat två VM-turneringar.

2010 la han ner sin aktiva karriär som spelare för att istället ta klivet över till tränarsidan. Fram till 2015 var han aktiv inom det österrikiska storlaget Vienna Capitals organisation, bland annat både som både som huvudcoach, assisterande coach och ansvarig för J20-laget.
Hösten 2015 gjorde Horsky, som genom åren inspirerats mycket av svenska och amerikanska tränare, slag i en dröm – att få jobba som tränare i Sverige.

Ett tvåårskontrakt skrevs med Örebro Hockey där Horsky, som under två års tid pluggade svenska på universitetet i Wien för att vara redo den dagen hans dröm gick i uppfyllelse, var head coach för J20-laget. Under sina två år där fick österrikaren en hel del uppmärksamhet då han lyckades göra en trupp utan stjärnor till ett av Sveriges bästa J20-lag.
Inför den gångna säsongen var Horsky nära att bli huvudtränare för IK Oskarshamn i Allsvenskan, men klubben valde till slut Björn Hellqvist. Horsky hamnade istället i schweiziska HC Sion-Nendaz, – och nu verkar det alltså som att kosan styrs mot Vimmerby och HockeyEttan.

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt är fåordig när vår tidning når honom.
– Det stämmer att vi har pratat med honom.
Vad vet du om Philippe Horsky då?
– En väldigt spännande tränare som säkert skulle vara ett jättebra namn för oss. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!