Avslöjar: VIK-forwarden spelar kvar i klubben

Sporten kan avslöja att Tim Wahlgren spelar i Västerviks IK även nästa säsong. Enligt säkra källor är forwarden klar för en förlängning.

Tim Wahlgren spelar i VIK även nästa säsong.

Tim Wahlgren spelar i VIK även nästa säsong.

Foto: Lars Nilsson/Frilansfotograferna

Ishockey2021-04-27 12:10

23-åringen lånades ut till VIK från Timrå förra säsongen och spelade då tolv matcher i VIK-tröjan. Den pågående säsongen var Wahlgren med från start och gjorde 24 (8+16) poäng på 58 matcher.

Nu är han, enligt uppgifter till Sporten, klar för ytterligare en säsong och han förnekar det inte.

– Jag och Emil Georgsson håller på och pratar ihop oss nu. Jag börjar känna mig hemma i föreningen så det är klart att jag vill fortsätta, säger Tim Wahlgren som för närvarande är hemma i Kramfors.

Hur summerar du din säsong?

– Den gick bra. Jag hade en liten dipp, men det vände kring januari, februari och gick bättre igen. Det jag skulle vilja förbättra är att bli jämnare och det tror jag att jag kan bli framöver. Jag ser fram emot en ny säsong.

Hur kommer VIK att se ut framöver utan Mattias Karlin?

– Jag tror att hockeyn kommer att se ganska lik ut. De som har varit i Västervik ett tag lär ut till övriga spelare hur hockeyn ska spelas här och det är något vi ska fortsätta med. Det ska vara hemskt att möta Västervik, säger Wahlgren som inte vet vem som tränar laget nästa säsong.

– Nej, men jag tror att det är ett attraktivt jobb. Föreningen har visat att den har ett lag att räkna med år efter år. Karlin har varit viktig, men klubben har också gjort ett bra jobb så jag tror att det blir bra oavsett vem som blir tränare.

VIK:s sportchef Emil Georgsson säger följande:

– Inget är klart i dagsläget, men vi hoppas kunna lösa det. Tim är en spelare vi vill behålla.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!