Avslöjar: VIK jagar målvakt

Enligt uppgifter till Sporten väljer VIK en annorlunda lösning när målvaktsparet ska färdigställas. En ungrare gör upp med Samuel Ward om förstaspaden.

Adam Vay kommer att vakta målet för VIK kommande säsong.

Adam Vay kommer att vakta målet för VIK kommande säsong.

Foto: Wikipedia

ishockey2019-05-09 12:46

Hört talas om Adam Vay? Inte? Det är många som inte har. VIK:s sportchef Emil Georgsson fortsätter att leta på udda platser när han komponerar sitt lag, enligt uppgifter till Sporten. Vay är en otroligt storväxt målvakt: 196 centimeter och 103 kilo och nationaliteten är ungersk.

Efter två säsonger i El Paso Rhinos i den obskyra ligan WSHL fick han ett kontrakt med NHL-organisationen Minnesota Wild. Det blev dock inga matcher på högsta nivån men under två säsonger blev det närmare 80 ECHL-framträdanden och två AHL-diton. Inför förra säsongen återvände han till Europa för spel i hemlandet och DVTK Jegesmedvék i slovakiska ligan. På meritlistan finns också ett gäng landskamper, bland annat 3 VM-matcher i A-gruppen och ifjol blev han framröstad till B-VM:s bästa målvakt framför exempelvis Henrik Karlsson (Vitryssland).

Vay är 23 år (född 1995) och uppgifterna menar att ett avtal mellan parterna är nära. Emil Georgsson ville inte kommentera uppgifterna på torsdagen.

https://www.youtube.com/watch?v=TjWwwT7BpvU

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!