Axelsson gör comeback i krisande Djurgården

Hockeyprofilen Dick Axelsson är tillbaka i Djurgården – fastän han har slutat. –När frågan kom och Djurgården ligger där de ligger och jag känner att jag fortfarande kan bidra så ser jag otroligt mycket fram emot att snöra på mig grillorna igen. Man brinner för Djurgården, säger Axelsson till Aftonbladet.

Dick Axelsson är tillbaka i Djurgården. Arkivbild.

Dick Axelsson är tillbaka i Djurgården. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2021-12-30 14:05

Djurgården ligger sist i SHL och har haft en turbulent tid, där både sportchefen Joakim Eriksson, tränaren Barry Smith och lagkaptenen Linus Videll lämnat klubben.

Just nu är Djurgården sju poäng bakom nästjumbon Timrå och 15 poäng från säker mark. Stockholmslaget har bara vunnit sju matcher den här säsongen.

– Vi har slitit hårt på få spelare under lång tid, säger sade K-G Stoppel, ny sportchef i klubben, till C More under lagets senaste match.

Och lösningen verkar vara Dick Axelsson.

34-årige Axelsson avslutade sin elitkarriär efter den förra säsongen, även då var Hovet i Stockholm hans hemmaplan. Han har även spelat i högsta serien för Färjestad, Frölunda och Modo under elva år i Elitserien/SHL

– Det är mycket hjärta bakom detta. Och att jag avslutade inför tomma läktare. Det började här och det avslutades här. Eller nu är jag ju tillbaka igen. Det är bara upp på det igen. Vi ska klara oss kvar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!