Backen: "Äntligen fick jag göra mål"

Vimmerby Hockey körde över Mörrum på hemmaplan med 6–0. Tre backar fick skriva in sig i målprotokollet och en av dem var Edwin Johansson. "Äntligen", säger han efter matchen.

Edwin Johansson fick göra mål hemma mot Mörrum.

Edwin Johansson fick göra mål hemma mot Mörrum.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-15 22:33

Vimmerby Hockey gjorde en monsterperiod under de första 20 minuterna mot Mörrum och ledde med 5–0 inför den första pausvilan. Där kändes matchen redan avgjord – och det var den också.
– Vi får mycket utdelning i första och då bara rullar det på. Det var kul att spela, säger backen Edwin Johansson och fortsätter:
– Det blir en helt annan typ av match och det är lite svårt att spela när man leder med 5–0. Man går ner i tempo lite men vi gör det helt okej ändå.

Den andra perioden blev mållös och det såg den tredje också ut att bli. Då klev Edwin Johansson fram och gjorde 6–0. Det var hans andra mål för säsongen.
– Äntligen fick jag göra mål, haha! Nej, men det känns bra. Jag fick en bra passning av Oskar (Carlsson) och sen var det rätt så rent där inne. Då var det bara att ta skottet, säger 6–0-skytten.

Förutom Edwin så gjorde två andra backar i VH också mål: Christoffer Rasch och Herman Johansson.
– Jag tycker att alla backar spelar bra. Vi har många bra uppspel och är bra i anfallszon, med tre backar som gör mål, säger Edwin. 

Vimmerby har nu vunnit alla sina sju spelade matcher i den så kallade fortsättningsserien. Man har även hållit tre nollor på de matcherna.
– Det har blivit några hållna nollor och Rydén (Tomas) har varit bra i målet. Samtidigt så går vi ned och täcker skott även att vi leder med fem och sex mål, säger Johansson.
– Vi spelar för varandra och håller oss till det vi säger. De två senaste matcherna gick vi ner oss lite men lyckas vinna ändå, så vi håller en hög lägstanivå. Det är väldigt viktigt att göra. Spelet börjar också sitta mer och mer.

Edwin och resten av VH lyckades hålla nollan.
Edwin och resten av VH lyckades hålla nollan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!