Backen hyllar klacken efter tunga uttåget:

Högt upp, på läktarens ena kortsida. Där hittar vi VH-backen William Dageryd kort efter den jobbiga förlusten mot Nybro. Han sitter ensam. "Det kommer ta ett tag att släppa det här...", säger han och suckar.

TUNGT. William Dageryd tvingades konstatera att säsongen är över. Han passar samtidigt på att hylla stöttningen från VH-fansen.

TUNGT. William Dageryd tvingades konstatera att säsongen är över. Han passar samtidigt på att hylla stöttningen från VH-fansen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-03-26 19:33

Trots känsloläget är ändå Dageryd förhållandevis samlad. 

Kanske att det är något helt annat inombords. 

– Klart att det känns jäkligt surt. Vi ger dem en stenhård kamp över fem matcher och vi är minst lika bra. Vi ska vara otroligt stolta hur vi vänt den här säsongen. Vi var nästan uträknade i början. Resan vi gjort är imponerande. 

Detsamma gäller William Dageryd själv, som växt ut till en mycket viktig kugge i VH-maskineriet. 

Hur uppfattade du Nybros avgörande mål. Många tycker att det var spark och innanför målgården?

– Det var ganska svårt för mig att se om det var spark eller inte. Jag vet faktiskt inte. Samtidigt tycker jag någonstans att det är lite konstigt att domarna tillåter så mycket. Visst är det slutspel och man ska inte gnälla...men. Och det var solklar utvisning i slutet när Anton (Carlsson) blev tacklad vid sargen. 

I nästa andetag lyfter backen stödet från VH-fansen:

– De har varit som en sjätte utespelare. Det är fantastiskt vilken stöttning vi har fått. All respekt att de lägger ner både tid och pengar för att åka och stötta oss på det här sättet. 

Nu är säsongen över för er. Hur landar man i det här?

– Ja, du. Det blir en sjuk omställning. Som det blev, så kommer det bli skönt att ta det lugnt i en vecka eller två och bara rensa skallen. 

Fortsätter du i VH nästa säsong?

– Jag har inte tänkt så långt än. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!